Allmän kurs hästprofil - ridsport, travsport och islandshäst - distans

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Hästsportens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år 1-3 år beroende på tidigare studier
 • Ansök senast:
  15 april 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Utbildningen ger grundläggande behörighet till högskola och är förberedande för yrkesprov till hästskötare. Det finns tre olika profiler - ridsport, travsport och islandshäst.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 1.Fyller minst 18 under det år kursen påbörjas 2.Genomförd grundskoleutbildning, men ej fullständig gymnasieutbildning 3.Ha god vana vid hästhantering Läs mer på hemsidan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 14 jun 2024

Träffar:
10 obligatoriska träffar
1 obligatorisk nätträff

Plats för kursen: Strömsholm och Wången

Kostnader: Se hemsida

Kontakt: Måna Nilsdotter

Telefon: 070-332 80 62

E-post:
mana.nilsdotter@hastsportensfolkhogskola.se

Distanskurs 40 veckor/läsår, 100% studietakt. De hästrelaterade kurserna (50% av utbildningen) genomförs under fysiska träffar på Strömsholm och Wången, träffarna är förlagda till både vardagar och helger. De behörighetsgivande kurserna (50% av utbildningen) läses helt på distans med hjälp av datakommunikation med lärare och övriga kursdeltagare via internet.

Kursledare: Lärare vid Ridskolan Strömsholm, Wången samt Hästsportens folkhögskola

Utbildningen vänder sig till dig som vill komplettera dina gymnasiestudier för att få grundläggande behörighet för högskolestudier och samtidigt förbereda dig för att avlägga yrkesprov för hästskötare. Du kan även läsa in den särskilda behörigheten som krävs för att läsa vidare på Sveriges enda universitetutbildning med hästinriktning - Hippologprogrammet. På Ridskolan Strömsholm genomförs profilen ridsport och på Wången genomförs profilerna travhäst och islandshäst.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hastsportensfolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs/

Hästsportens folkhögskola

Vi vill i folkhögskolemässiga former, tillsammans med verksamma inom rid-, trav- och galoppsporterna, utveckla, planera och genomföra utbildningar som svarar mot de krav som de studerande och huvudmännen ställer. Vi vill aktivt medverka till ökad allmänbildning, kunskap och medvetenhet, med speciell inriktning mot samspelet mellan människa och häst, samt angränsande intresseområden. Skolan har verksamhet runt om i landet. Boende finns på Strömsholm och på filialen i Wången.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hästsportens folkhögskola
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm

Telefon: 0220-430 75
E-post: info@hastsportensfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.hastsportensfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln