Allmän kurs hästprofil - ridsport, travsport och islandshäst - distans

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Hästsportens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år 1-3 år beroende på tidigare studier
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Utbildningen ger grundläggande behörighet till högskola och är förberedande för yrkesprov till hästskötare. Det finns tre olika profiler - ridsport, travsport och islandshäst.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 1.Fyller minst 18 under det år kursen påbörjas 2.Genomförd grundskoleutbildning, men ej fullständig gymnasieutbildning 3.Ha god vana vid hästhantering Läs mer på hemsidan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 14 jun 2024

Träffar:
10 obligatoriska träffar
1 obligatorisk nätträff

Plats för kursen: Strömsholm och Wången

Kostnader: Se hemsida

Kontakt: Måna Nilsdotter

Telefon: 070-332 80 62

E-post:
mana.nilsdotter@hastsportensfolkhogskola.se

Distanskurs 40 veckor/läsår, 100% studietakt. De hästrelaterade kurserna (50% av utbildningen) genomförs under fysiska träffar på Strömsholm och Wången, träffarna är förlagda till både vardagar och helger. De behörighetsgivande kurserna (50% av utbildningen) läses helt på distans med hjälp av datakommunikation med lärare och övriga kursdeltagare via internet.

Kursledare: Lärare vid Ridskolan Strömsholm, Wången samt Hästsportens folkhögskola

Utbildningen vänder sig till dig som vill komplettera dina gymnasiestudier för att få grundläggande behörighet för högskolestudier och samtidigt förbereda dig för att avlägga yrkesprov för hästskötare. Du kan även läsa in den särskilda behörigheten som krävs för att läsa vidare på Sveriges enda universitetutbildning med hästinriktning - Hippologprogrammet. På Ridskolan Strömsholm genomförs profilen ridsport och på Wången genomförs profilerna travhäst och islandshäst.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hastsportensfolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs/

Hästsportens folkhögskola

Vi vill i folkhögskolemässiga former, tillsammans med verksamma inom rid-, trav- och galoppsporterna, utveckla, planera och genomföra utbildningar som svarar mot de krav som de studerande och huvudmännen ställer. Vi vill aktivt medverka till ökad allmänbildning, kunskap och medvetenhet, med speciell inriktning mot samspelet mellan människa och häst, samt angränsande intresseområden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hästsportens folkhögskola
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm

Telefon: 0220-430 75
E-post: info@hastsportensfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.hastsportensfolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln