Ridlärarutbildning SRL III

Profilkurs, Yrkesutbildning Hästsportens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Yrkesutbildning, godkänd av Svenska Ridsportförbundet. Utbildningen är jämförbar internationellt. Yrkesprov ingår i anslutning till utbildningen.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 1. Grundläggande behörighet till högskola. 2. Diplomerad Svensk Ridlärare II. 3. Mångårig yrkeserfarenhet vid ridskola enligt kompetensbeskrivningen SRL II. Läs mer om vilka dokument som ska bifogas på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 7 aug 2023 - 14 jun 2024

Plats för kursen: Strömsholm

Kostnader: Läs mer på hemsidan.

Kontakt: Michaela Skarfors

Telefon: 070-234 03 57

E-post:
Michaela.skarfors@rsflyinge.se

Det övergripande målet är att Svensk Ridlärare III skall ha kompetens att med iakttagande av ett gott horsemanship, ansvara för skötsel av hästar, anläggning och utrustningens skötsel, rekrytering och utbildning av hästar samt för utbildning av elever i hästkunskap och ridning. Ridläraren skall i sin ridning, hästhantering och undervisning vara en förebild för elever och blivande ridlärare samt ha förmåga att utbilda enskilda ekipage till lägst Msv B-nivå i dressyr och hoppning. Ridläraren skall kunna undervisa elever i samtliga i kompetensbeskrivningen upptagna ämnen/rubriker.

Ridläraren skall i sin ridning, hästhantering och undervisning vara en förebild för god ridning och hästhantering.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen är jämförbar internationellt och underlättar för Dig som vill arbeta med ridsport utanför landet. Vid genomgången utbildning med godkänd kurs och godkänt yrkesprov erhålls av Svenska Ridsportförbundet titeln SRL III (Svensk Ridlärare III). 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.hastsportensfolkhogskola.se/utbildning/ridlararutbildning-srl-iii/

Hästsportens folkhögskola

Vi vill i folkhögskolemässiga former, tillsammans med verksamma inom rid-, trav- och galoppsporterna, utveckla, planera och genomföra utbildningar som svarar mot de krav som de studerande och huvudmännen ställer. Vi vill aktivt medverka till ökad allmänbildning, kunskap och medvetenhet, med speciell inriktning mot samspelet mellan människa och häst, samt angränsande intresseområden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hästsportens folkhögskola
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm

Telefon: 0220-430 75
E-post: info@hastsportensfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.hastsportensfolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln