Tilläggsutbildning i Hästunderstödda insatser – Terapi, Lärande, Aktivitet - HUI

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Hästsportens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  30%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 april 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, psykosocialt arbete och skola med intresse av att använda hästar och dess miljö som resurs.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se hemsida

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 4 sep 2023 - 14 jun 2024

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Plats för kursen: Strömsholm

Kostnader: Se hemsida

Kontakt: Michaela Skarfors

Telefon: 070-234 03 57

E-post:
michaela.skarfors@rsflyinge.se

Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskap om och kompetens att använda hästar och dess miljö som resurs inom hälso- och sjukvård, psykosocialt arbete och skola. Utbildningen kan utgöra ett delmoment som motsvarar det teoretiska kravet inför certifiering inom hästunderstödda insatser utarbetad av OHI, Organisationen för Hästunderstödda Insatser.

Utbildningens upplägg och innehåll avser även att skapa förutsättningar för samarbete mellan ridskolor anknutna till Svenska Ridsportförbundet och verksamma inom hästunderstödda insatser. Ridskolorna är en viktig resurs för hästverksamhet och kan erbjuda tillgång till hög kompetens och ändamålsenliga hästar och lokaler samt även sport- och fritidsridning för personer med funktionsnedsättning.

Innehåll: Hästens grundläggande behov samt anatomiska, fysiologiska och beteendemässiga förutsättningar för arbete och hästunderstödda insatser. Orientering inom hästunderstödda insatser inom olika professions- och verksamhetsområden samt fördjupning inom egen profession och verksamhetsområde.

Hästsportens folkhögskola

Vi vill i folkhögskolemässiga former, tillsammans med verksamma inom rid-, trav- och galoppsporterna, utveckla, planera och genomföra utbildningar som svarar mot de krav som de studerande och huvudmännen ställer. Vi vill aktivt medverka till ökad allmänbildning, kunskap och medvetenhet, med speciell inriktning mot samspelet mellan människa och häst, samt angränsande intresseområden. Skolan har verksamhet runt om i landet. Boende finns på Strömsholm och på filialen i Wången.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hästsportens folkhögskola
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm

Telefon: 0220-430 75
E-post: info@hastsportensfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.hastsportensfolkhogskola.se/