Allmän kurs - Filmproduktion

Tärna folkhögskola


Ansök nu
Filmintresserad och saknar gymnasiekompetens? Du läser allmänna ämnen och får grundläggande behörighet. Samtidigt arbetar du med konkreta filmprojekt där du lär dig grunderna i filmproduktion.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju

Kostnader: 1100 kr/termin. I avgiften ingår kopieringsmaterial, internet, studie- och kulturresor och vissa gemensamma måltider.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 1 jun 2020

Kontakt:

Telefon:
E-post:

Allmän kurs med filmproduktion
är en tvåårig utbildning som läses på helfart och ger dig grundläggande behörighet till högskolan. Inga särskilda förkunskaper i film behövs. Här kombinerar du Allmän kurs teoretiska ämnen med praktiskt filmarbete.

I kursen kommer du bland annat att få producera egna filmer och prova på olika former av filmproduktion. Dina handledare kommer direkt från branschen och jobbar själva med det de undervisar i.

Målet med utbildningen bestämmer du, men förutom grundläggande behörighet till högskolan kommer kursen att ge dig praktiska erfarenheter i filmproduktion och projektledning samt en stark analytisk och kreativ förmåga.

Exempel ur kursens innehåll:

Kortfilm

Vi producerar film från idéstadiet via manus, inspelning, redigering och allt däremellan.

TV-produktion

Prova på att jobba i en TV-studio, producera inslag och planera innehåll till TV program. Det finns plats för dig vare sig du vill stå bakom kameran, skriva manus eller vara programledare!

Dokumentärfilm

Livet efter gymnasiet, din gamla mormor, kattälskare eller ditt lokala favoritband. Allt kan skildras dokumentärt!

Länk till kursen på skolans webbplats
http://tarna.fhsk.se/allmankurs_film