Hälsoinspiratör

Profilkurs, Yrkesutbildning Tärna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Är hållbar livsstil, motion och välmående din passion?

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: ● 3-årigt gymnasium eller motsvarande ● Kunskap i svenska motsvarande minst SvA grund ● Arbetslivserfarenhet önskvärd ● Annan utbildning kan bedömas likvärdig. Mer information finns på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Undervisningen är gratis. Vi tar ut en terminsavgift på 1 400 kr, i denna ingår visst material och skolgemensamma aktiviteter. En kostnad på ca 4 000 kr tillkommer sedan för kurslitteratur samt olika aktiviteter kopplade till utbildningen.

Kontakt: Jenny Jogensjö

Telefon: 0224-583 00

E-post:
jenny.jogensjo@regionvastmanland.se

Är du intresserad av hälsa ur ett helhetsperspektiv med fokus på att stärka friskfaktorer, förebygga till exempel stress och främja hälsa med ett lösningsfokuserat förhållningssätt? Är du en person som får energi av att inspirera och leda andra genom att väcka andra människors nyfikenhet på att hitta sin egen väg till hållbara levnadsvanor och välmående? Eller är du kanske en person som är nyfiken på hur din kropp fungerar i vila och rörelse, hur vi människor reagerar på stress samt hur du kan finna balans i tillvaron?

Perfekt! Då är du som klippt och skuren för att läsa utbildningen Hälsoinspiratör hos oss!

Du pluggar 1 år på heltid. På Tärna folkhögskola får du tid att landa och knyta dina tidigare kunskaper och förmågor inom hälsa till ny hälsokompetens. Därefter kan du ansöka till våra påbyggnadsutbildningar; certifierad massageterapeut (termin 3) och diplomerad stresspedagog (distansutbildning med närträffar termin 4).

Efter avslutad utbildning till Hälsoinspiratör kommer du kunna leda och organisera hälsofrämjande åtgärder på individ- och gruppnivå. Du kommer också kunna lära ut olika former av fysisk aktivitet och inspirera till att göra livsstilsförändringar för en bättre hälsa. Utbildningen ger dig möjlighet att läsa vidare inom hälsoområdet, bidra till hälsofrämjande insatser på arbetsplatsen eller starta eget företag.

Vi samarbetar med och certifierar våra massörer genom Branschrådet Svensk Massage. För mer information ta kontakt med Jenny Jogensjö.

Vi samarbetar med och certifierar våra massörer genom Branschrådet Svensk Massage. 

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner måndag – fredag och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

INTERNAT

Här på Tärna finns ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!

Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/halsoinspirator/

Tärna folkhögskola

Om du vill lära för livet ska du läsa på Tärna folkhögskola. Här satsar vi på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här samlas många olika intresseområden med kurser i hälsa, IT, gymnasiekompetens och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker parkmiljö och vi har pool, gym och bastu. Vi arrangerar även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/