Skådespeleri mot film och radio

Profilkurs, Yrkesutbildning Tärna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Skådespeleri mot film och radio är en 1-årig utbildning för dig som är intresserad av skådespeleri och vill veta hur det är att jobba inom media.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda. Viss erfarenhet av skådespeleri är önskvärt. 1 – 2 referenspersoner ska anges, För ytterligare information, se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 2200 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt: Tåmas Persson

Telefon: 0224-583 08

E-post:
tamas.persson@regionvastmanland.se

Improvisation, ljudbok, podcast, scenföreställning, barnproduktion och mediaproduktion. Utbildningen har skådespeleri, teater och dramaundervisning som stadig grund. Dessutom får du verktyg för att kunna sätta ihop olika typer av mediaproduktioner.

Den här utbildningen är för dig som är intresserad av skådespeleri och som vill skaffa dig de kunskaper som behövs för att ta en produktion från start till mål. Du pluggar på heltid under 1 år och kommer regelbundet få utmana och utveckla dina skådespelartalanger vid produktioner som görs på skolan.

Teater- och dramaundervisningen sker både i grupp och i form av individuella övningar och uppgifter i skådespeleri. I de de teoretiska delarna analyserar vi andras filmer och pjäser bland annat. Du får också prova på att skriva manus, agera regissör, ljudtekniker, scenograf och maskör.

För att få ännu mer kunskap inom filmproduktion kommer du att samarbeta med skolans filmutbildning. Intressanta studiebesök och inspirerande gästföreläsningar kommer att vävas in under kursens gång.

För mer information ta kontakt med Tåmas Persson.

 Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/skadespelare/

Fler kurser inom: Teater Skådespeleri Radio

Tärna folkhögskola

Om du vill lära för livet ska du läsa på Tärna folkhögskola. Här satsar vi på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här samlas många olika intresseområden med kurser i hälsa, IT, gymnasiekompetens och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker parkmiljö och vi har pool, gym och bastu. Vi arrangerar även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln