Allmän kurs - Språkstöd

Ansökan stängd

Allmän kurs - Språkstöd

Tärna folkhögskola

Ansökan stängd

Studierna bedrivs på heltid och kurslängden är 2 år med möjlighet till förlängning vid behov. Vi fokuserar på få ämnen per termin, särskilt svenska och samhällskunskap.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda och ha SFI-C eller motsvarande kunskaper i svenska. Utbildningen kan ge behörighet till yrkeshögskola.

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1400 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2022 - 16 dec 2022

Kontakt:
Andreas Rosén

Telefon: 0224-58300
E-post:
andreas.rosen@regionvastmanland.se


Vi vill gärna hjälpa dig komma in i samhället så fort det bara går, så att du kan få fortsätta studera eller arbeta med det som ligger dig varmt om hjärtat.

Allmän kurs Språkstöd är för dig som har ett annat modersmål än svenska. Du studerar på heltid under 2 år där vi fokuserar på svenska, engelska och matematik. Känner du att kursen behöver göras i ett lugnare tempo förlängs bara studietiden. Istället för klasslärare har du en mentor som kan svara på frågor och funderingar som rör dina studier. Efter kursen kan du söka vidare till Allmän kurs på högskoleförberedande nivå med möjlighet till högskole- och yrkeshögskolebehörighet.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

INTERNAT

Här på Tärna finns ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!
Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/allman-kurs-sprakstod/