Grönsaksodling/hållbarhet

Sommar/helg/veckokurs Tärna folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kursen syftar till att inspirera och ge kunskaper för att komma igång med odling av främst köksväxter som grönsaker, örter och bär

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2023 - 18 aug 2023

Kostnader: 4 130 kr inklusive boende 1 200 kr exklusive boende

Kontakt: Elin Boström

Telefon: 0224-583 00

E-post:
skolexp@tarna.fhsk.se

Vi pratar om hur man kan odla på olika sätt, som fasta bäddar, radodling på friland, agroforestry och hugelbäddar. Vi går igenom olika tekniker och deras fördelar och nackdelar. Du som deltagare ska få en bred förståelse av att man kan producera mat på en mångfald olika sätt och känna att du kan testa de tekniker som passar dig och din odlingsplats.

Några exempel på vad vi går igenom under veckan:

• Jordens uppbyggnad. Vad är en bra jord och hur förbättrar jag min egen jord?

• Odlingsplanering, fröer och plantor, vad behöver man för att odla? Hur anpassar jag det till min plats och mina förutsättningar?

• Vilka grönsaker äter du/din familj? Vad skulle krävas för att du skulle producera det på egen hand? Hur mycket mark och tid behövs?Den här kursen handlar mycket om att träffa andra med samma intressen. Vi lär av varandra, lyfter frågor och funderingar och planerar våra egna odlingar med hjälp av en kunnig kursledare.

Veckan varvas med teori och praktiska övningar samt ett inspirerande studiebesök.

Målet är att du som deltagare efter kursen har en ritning och en färdig plan för din odling så att det blir lätt att sätta i gång.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/gronsaksodling-hallbarhet/

Fler kurser inom: Odling Trädgård

Tärna folkhögskola

Om du vill lära för livet ska du läsa på Tärna folkhögskola. Här satsar vi på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här samlas många olika intresseområden med kurser i hälsa, IT, gymnasiekompetens och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker parkmiljö och vi har pool, gym och bastu. Vi arrangerar även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln