Experimentellt foto

Sommar/helg/veckokurs Tärna folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Experimentellt foto och bildbehandling. 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2023 - 18 aug 2023

Kostnader: Inklusive boende: 4 130 kr. Exklusive boende: 1 200 kr

Kontakt: Magnus Andersson

Telefon: 0224-583 00

E-post:
magnus@itis4u.se

Nu är det dags att testa en hel del övningar som får fantasin att skena iväg hur man kan ta olika sorters bilder. Vi kommer genomföra praktiska övningar där man får lära sig att tänka lite utanför boxen. Vi kör först ett teoripass som sedan övergår i ett praktiskt moment och sedan analyserar vi resultatet.

Vi kommer lära oss en del bra saker i Photoshop under veckan. I övningarna kommer ni att få testa Er kameras yttersta förmågor för att få just den där bilden som man kanske funderat länge på hur man skulle kunna ta. Vi kommer göra massor med praktiska övningar där vi experimenterar en hel del med kamerans inställningar.

Under veckan kommer vi vara utomhus, inomhus, mörkerrum, nattfoto, utflykt om vädret tillåter med mera. Då vi är på så många olika ställen så är det bra om ni har med passande kläder. Till en av övningarna skall man vara svartklädd som exempel.

Glöm inte ta med all utrustning. Har du utrustning så som blixt, ficklampor, parasoll, filter, stativ med mera så ta även med det.

Räkna med en vecka med massor av skratt, god mat och roliga övningar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/experimentellt-foto/

Fler kurser inom: Konstnärligt foto Digitalt

Tärna folkhögskola

Om du vill lära för livet ska du läsa på Tärna folkhögskola. Här satsar vi på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här samlas många olika intresseområden med kurser i hälsa, IT, gymnasiekompetens och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker parkmiljö och vi har pool, gym och bastu. Vi arrangerar även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln