• Studietakt:
  50%
 • Längd:
  En termin
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Har du ett filmprojekt som du vill genomföra och behöver handledning? Eller är du nybörjare och vill få koll på grunderna både i teknik och berättande? Alla är välkomna till Filmkurs.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga särskilda krav.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2023 - 22 dec 2023

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Terminsavgift 750 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Utbildningen berättigar inte till Studiestöd från CSN.

Kontakt: Robin Widell

Telefon: 0224-583 00

E-post:
robin@tarna.fhsk.se

Vill du komma vidare med din filmidé? Det spelar ingen roll om du är i början eller kommit lite längre med ditt projekt och konstnärliga uttryck. I denna kurs får du handledningstid på distans av både lärare och andra elever. Vi blandar övningar med personlig handledning där vi tillsammans sätter mål.

Är du nybörjare ligger fokus på att du ska få förståelse och kunskap att utföra enkla filmprojekt med, manus, projektplanering, grundläggande foto och redigering. I projekten får du testa på och utveckla ditt filmberättande. Och du kommer att kunna ta av inspelade föreläsningar.

Allt du behöver är något att filma med, om det är din egen filmkamera eller din mobiltelefon spelar ingen roll.

Samtliga delar i kursen går att utföra med din mobil, men redigeringen görs bäst på dator, då alla föreläsningar i klippning gäller Adobe Premiere.

Skolan samarbetar med film i Västmanland när det gäller utlåning av teknik, eftersom skolan inte ansvarar för den biten. Vi hjälper dig, som eventuellt har behov och intresse, att komma i kontakt med rätt personer.

Kursen är på halvfart.

Obligatoriska träffar på skolan kl 08:30-16:00, fredagar 13/1, 3/3, 21/4, 26/5. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/yrkeskurser/filmkurs/

Fler kurser inom: Digitalt Filmkurser / TV-kurser

Tärna folkhögskola

Om du vill lära för livet ska du läsa på Tärna folkhögskola. Här satsar vi på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här samlas många olika intresseområden med kurser i hälsa, IT, gymnasiekompetens och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker parkmiljö och vi har pool, gym och bastu. Vi arrangerar även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln