Filmkurs, Distans

Profilkurs, Distanskurs Tärna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  En termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Har du ett filmprojekt som du vill genomföra och behöver handledning? Eller är du nybörjare och vill få koll på grunderna både i teknik och berättande? Alla är välkomna till Filmkurs.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga särskilda krav.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jan 2023 - 31 maj 2023

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Terminsavgift 900 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Utbildningen berättigar inte till Studiestöd från CSN.

Kontakt: Robin Widell

Telefon: 0224-583 00

E-post:
robin.widell@regionvastmanland.se

Vill du komma vidare med din filmidé? Det spelar ingen roll om du är i början eller kommit lite längre med ditt projekt och konstnärliga uttryck. I denna kurs får du handledningstid på distans av både lärare och andra elever. Vi blandar övningar med personlig handledning där vi tillsammans sätter mål.

Är du nybörjare ligger fokus på att du ska få förståelse och kunskap att utföra enkla filmprojekt med, manus, projektplanering, grundläggande foto och redigering. I projekten får du testa på och utveckla ditt filmberättande. Och du kommer att kunna ta av inspelade föreläsningar.

Allt du behöver är något att filma med, om det är din egen filmkamera eller din mobiltelefon spelar ingen roll.

Samtliga delar i kursen går att utföra med din mobil, men redigeringen görs bäst på dator, då alla föreläsningar i klippning gäller Adobe Premiere.

Skolan samarbetar med film i Västmanland när det gäller utlåning av teknik, eftersom skolan inte ansvarar för den biten. Vi hjälper dig, som eventuellt har behov och intresse, att komma i kontakt med rätt personer.

Kursen är på halvfart.

Obligatoriska träffar på skolan kl 08:30-16:00, fredagar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/yrkeskurser/filmkurs/

Fler kurser inom: Digitalt Filmkurser / TV-kurser

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/