Allmän kurs

Ansök nu
Allmän kurs på folkhögskola är för dig som har eller inte har tidigare studier på gymnasienivå och som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 1december 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskola eller motsvarande

Kostnader: Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 500 kr som används till studieresor, studiematerial, försäkring, programlicenser och skolgemensamma aktiviteter.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Kontakt:
Cina Aronsson

Telefon: 070-320 90 48
E-post:
cina.aronsson@vfhsk.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

OBS!
Ansök senast
1december 2021

Allmän kurs på folkhögskola är utbildningen för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete. Du som har eller inte har tidigare studier på gymnasienivå kan nå grundläggande behörighet på ett år upp till tre år beroende på tidigare studier.

Tillsammans med dina lärare och mentorer bygger du din studiegång på folkhögskolan utifrån dina förkunskaper och mål.

Skolan ligger långt fram när det gäller data och informations- och kommunikations-teknik. Som arbetsverktyg får du låna en dator av skolan under studietiden.

Grupparbeten, gruppdiskussioner och gruppredovisningar är en del av arbetssättet. Även temadagar är vanligt förekommande. Det kan vara friluftsdagar, idrottsdagar, teater, föreläsningar, studiebesök m.m. Vi arbetar mycket med arbetslivsfrågor och entreprenörskap. Samhällsfrågor lokalt, regionalt och internationellt bildar en röd tråd genom kursen.

Studier på folkhögskola leder inte bara till ökade kunskaper utan också till ökat självförtroende och ansvarstagande.