• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  1-3 år 50-100%
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Du vet väl om att du på Kulturreservatets folkhögskola kan göra klart grundskolan, på ett sätt som passar dig? Efter fullgjorda studier uppnår du gymnasiebehörighet.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Undervisningen bedrivs på Riddarhyttans skola, Skolvägen 5, 739 93 Riddarhyttan dit du enkelt reser med kollektivtrafik.

Kostnader: 500 kr per termin för material och försäkring. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.

Kontakt: Anders Olsson, Studierektor

Telefon: 073-0303760

E-post:
anders@kulturreservatetsfhs.se

Allmän kurs grund: Det här är utbildningen för dig som inte har slutfört grundskolan. Vi läser ämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap och arbetar både individuellt med varje ämne och i tematiska projekt där alla ämnen kan ingå i redovisningen. Vi arbetar i en gemenskap där studierna anpassas efter dina kunskaper, förmågor och viljan att läsa vidare. Du kan bedriva dina studier på del- eller heltid.

Vi blandar diskussioner, egna studier, praktiska och estetiska uppgifter och gör en individuell studieplan för varje deltagare. På vår skola är också gemenskapen med andra deltagare en viktig del av din utbildning. Hos oss får du möjlighet att gå vidare, utifrån dina egna förutsättningar. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.kulturreservatetsfhs.se/kurser-3/allm-n-kurs.html

Fler kurser inom: Allmän kurs Grundskolenivå

Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan

Kulturreservatets folkhögskola finns i Riddarhyttan, precis på gränsen mellan Örebro och Västmanlands län. Vi ägnar oss åt vuxenutbildning där deltagare kan gå på grundskole- och gymnasienivå. Kulturreservatets folkhögskola är också en folkhögskola som sätter frågor kring landsbygdsutveckling och kultur högt på agendan. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan
Skräppbo skola
739 93 Riddarhyttan

Webbadress: https://kulturreservatetsfhs.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln