• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  1-3 år 50-100%
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Du vet väl om att du på Kulturreservatets folkhögskola kan göra klart gymnasiet, på ett sätt som passar dig? Efter fullgjorda studier uppnår du högskolebehörighet.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Undervisningen bedrivs på Riddarhyttans skola, Skolvägen 5, 739 93 Riddarhyttan dit du enkelt reser med kollektivtrafik.

Kostnader: 500 kr per termin för material och försäkring. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.

Kontakt: Anders Olsson, Studierektor

Telefon: 073-0303760

E-post:
anders@kulturreservatetsfhs.se

Allmän kurs gymn: Allmän kurs gymn. motsvarar gymnasiet och ger dig högskolebehörighet. Utbildningen är 1-3 år beroende på hur mycket du saknar för att uppnå gymnasiekompetens. Om du inte behöver högskolebehörighet kan du studera allmän kurs för att bilda dig. Du kan läsa svenska, engelska, matematik, naturkunskap, religionskunskap, historia och samhällskunskap. Dessa ämnesstudier blandas ofta och läses i tematiska block. Inom allmän kurs väljer du en också en inriktning genom att kombinera ämnesstudier med en eller flera av folkhögskolans övriga kurser.Du kan bedriva dina studier på del- eller heltid.

Vi blandar diskussioner, egna studier, praktiska och estetiska uppgifter och gör en individuell studieplan för varje deltagare. På vår skola är också gemenskapen med andra deltagare en viktig del av din utbildning. Hos oss får du möjlighet att gå vidare, utifrån dina egna förutsättningar. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.kulturreservatetsfhs.se/kurser-3/allm-n-kurs.html

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan

Kulturreservatets folkhögskola finns i Riddarhyttan, precis på gränsen mellan Örebro och Västmanlands län. Vi ägnar oss åt vuxenutbildning där deltagare kan gå på grundskole- och gymnasienivå. Kulturreservatets folkhögskola är också en folkhögskola som sätter frågor kring landsbygdsutveckling och kultur högt på agendan. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan
Skräppbo skola
739 93 Riddarhyttan

Webbadress: https://kulturreservatetsfhs.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln