• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  1-3 år 50-100%
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Att göra scenkonst - en kurs om scenkonstens alla delar från idé till färdig produktion, som kan läsas 1-3 år. Du kan läsa hela kursen eller enstaka delkurser var för sig.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av scenkonst.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Undervisningen bedrivs på Skräppbo skola, 739 93 Riddarhyttan.

Kostnader: 1000 kr per termin för material och försäkring. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.

Kontakt: Anders Olsson, Studierektor

Telefon: 073-0303760

E-post:
anders@kulturreservatetsfhs.se

Att göra scenkonst är en utbildning där vi arbetar med kollektiva/gemensamma konstprocesser. Vi lär oss grunderna för scenkonst, skådespeleri, regi, kropp, form, musik, dans, drama, komedi och mycket mera men vi lär oss också att leda konstnärliga processer. Vi gestaltar samtidens brännande frågor och debatterar i folkhögskolans seminarier. Vi lär oss också om scenkonstens teori och historia. Utbildningen resulterar varje läsår i konkreta föreställningar för publik.

Kursen är intensiv och bygger på deltagarnas vilja att skapa tillsammans med andra. Vi använder scenen för att uttrycka och gestalta våra berättelser. Vi tar oss rätten att göra scenen till vår. Vi lär oss också grunderna för alla praktiska delar av scenkonsten alltifrån teknik, scenografi och produktion till ekonomi, budgetering och planering. Läsåret avslutas med en slutproduktion.

OM KULTURRESERVATETS FOLKHÖGSKOLA

Som deltagare på Kulturreservatets folkhögskola bor du ett par km från skolan. Vi kommer att hjälpa dig med olika boendealternativ. Där du bor finns också möjlighet att laga mat och tillgång till internet. Matlagningsmöjligheter finns också i våra kurslokaler.

Till Riddarhyttan kommer du smidigt med VL buss med anslutningar till exempelvis Fagersta, Köping, Västerås, Avesta och vidare mot Örebro, Stockholm ut i hela landet.

I Riddarhyttan finns affär med det nödvändigaste inklusive apoteksombud. I grannbyn Skinnskatteberg finns all grundläggande service. Till Skinnskatteberg kommer du med reguljär kollektivtrafik alla vardagar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad utbildning kommer deltagaren att ha kunskaper och färdigheter i kroppsmedvetenhet, improvisation, skådespeleri, dans, metod, scenisk framställning, regi, produktion, ljud- och ljusteknik, ljud-, ljus- och musikinstallationer, scenografi, scenkonstens organisation samt grundläggande kunskaper om dramats historia och teori.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://kulturreservatetsfhs.se/kurser-3/att-gora-scenkonst/index.html

Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan

Kulturreservatets folkhögskola finns i Riddarhyttan, precis på gränsen mellan Örebro och Västmanlands län. Vi ägnar oss åt vuxenutbildning där deltagare kan gå på grundskole- och gymnasienivå. Kulturreservatets folkhögskola är också en folkhögskola som sätter frågor kring landsbygdsutveckling och kultur högt på agendan. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan
Skräppbo skola
739 93 Riddarhyttan

Webbadress: https://kulturreservatetsfhs.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln