• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  1-3 år Studietakten är 25 – 50 % kan kombineras med andra kurser upp till 100 % och minst 50 %.
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du lära dig att använda olika litterära grepp och komponera texter som fångar läsaren? Vill du få dina idéer och avsikter att gå fram så effektivt som möjligt? Välkommen till författarskolan!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Undervisningen bedrivs på Riddarhyttans skola, Skolvägen 5, 739 93 och på Skräppbo skola, 739 93 Riddarhyttan.

Kostnader: 1000 kr per termin för material och försäkringar. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.

Kontakt: Anders Olsson, Studierektor

Telefon: 073-0303760

E-post:
anders@kulturreservatetsfhs.se

Vi arbetar med lyrik, prosa, sångtexter, dramatexter m.m. I kursen lär vi oss behärska lyrikens bildspråk, rytm och musikalitet och komposition. När vi skriver noveller lär vi oss det mesta om hur man utnyttjar karakteriseringar, perspektiv, fokus och tidsstrukturer m.m. för att göra texten verkningsfull. Om vi arbetar med sångtexter, essäer eller dramatik lär vi oss vad som är speciellt för dessa olika genrer och vad som krävs för att göra texterna levande. I linje med folkhögskolans landsbygdsprofil arbetar vi också tematiskt med platsbunden poesi, texter från periferin och att ge dina unika erfarenheter ett uttryck.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://kulturreservatetsfhs.se/kurser-3/f%C3%B6rfattarskola/

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Dramatik Kåseri

Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan

Kulturreservatets folkhögskola finns i Riddarhyttan, precis på gränsen mellan Örebro och Västmanlands län. Vi ägnar oss åt vuxenutbildning där deltagare kan gå på grundskole- och gymnasienivå. Kulturreservatets folkhögskola är också en folkhögskola som sätter frågor kring landsbygdsutveckling och kultur högt på agendan. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan
Skräppbo skola
739 93 Riddarhyttan

Webbadress: https://kulturreservatetsfhs.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln