• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  1-3 år Studietakt 25 – 50 %, kan kombineras med andra kurser upp till 100 % och minst 50 %
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vår musikkurs är till för alla, både med och utan förkunskaper. Den tar sin utgångspunkt i viljan att sjunga och spela, själv och tillsammans med andra.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: 1000 kr per termin för material och försäkringar. Utöver det tillkommer kostnad för inköp av kurslitteratur och annat material.

Kontakt: Anders Olsson, Studierektor

Telefon: 073-030 3760

E-post:
anders@kulturreservatetsfhs.se

Vi börjar i lusten att lära sig nya saker, att pröva sig fram till sin röst och sitt/sina instrument.

Under kursens gång letar vi gemensamma och individuella utmaningar som växer fram ur praktiskt arbete med sång och musik. Detta kombineras med grundläggande studier i gruppsång, musikteori, populärmusik, textanalys, rytmik, basal kroppskännedom och grundläggande arbete med repertoar och produktion. För dig som vill utveckla din röst kan du fördjupa dig i mer avancerad sång och för dig som vill utveckla färdigheter inom gitarr och piano kan du fördjupa dig i dessa två instrument. Vi kommer också att arbeta med ensemblespel inom kursen. Kursen lämpar sig bra både för dig som vill utveckla ditt eget musicerande och för dig som arbetar med musik inom exempelvis förskola, skola, fritidsverksamhet och äldreomsorg.

Lärare på kursen är Lena Andersson (sång, brukspiano och musikteori), Anders Olsson (bruksgitarr).

Du kan kombinera dina musikstudier med studier inom någon av folkhögskolans övriga kurser. Kulturreservatets folkhögskola erbjuder grundskole- och gymnasiebehörighet både som platsbunden undervisning och som distansundervisning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://kulturreservatetsfhs.se/kurser-3/musik-1/

Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan

En skola i Bergslagens hjärtland som du är med och skapar. Ett stort hus med högt i tak i en skog vid en sjö. Lokaler där du kan läsa, samtala, skriva, spela musik och teater. En plats med en lång historia och ett levande nu. En framtid som du är med och skapar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola, filial Kulturreservatet i Riddarhyttan
Skräppbo skola
739 93 Riddarhyttan

Webbadress: https://kulturreservatetsfhs.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln