Västerås folkhögskola, filial Köping

Folkhögskolan i Köping är en del av Västerås Folkhögskola. Här möter du en skola med fokus på det unika i varje deltagare och vi verkar här i samarbete med Köpings kommun.

På Folkhögskolan i Köping hittar du:

Allmän kurs – folkhögskolans motsvarighet till grundskola eller gymnasium, med målet att ge behörighet för vidare studier i nästa steg.

Etableringskurs – där människor som befinner sig i Etableringsfasen får lära sig mer om språk och samhälle i Sverige. Skolan har betygsrätt för SFI och validering av språkkunskaper kan ske under kursen.

Studiemotiverande folkhögskolekurs – ”SMF Inspiration”, här får man som arbetssökande och med ej fullgjorda gymnasiestudier inspireras att fortsätta sina studier eller till ett arbete.

Projekt Påfart – där människor med kort bakgrund i Sverige inspireras till fortsatta studier för att nå arbete.

Västerås folkhögskola, filial Köping
Västeråsvägen 9