Mode Design Fördjupning - distans

Profilkurs, Distanskurs Axevalla folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Mode Design Fördjupning - (när)distanskurs på 50%. För dig som studerat på vår Mode Design-kurs, alternativt annan motsvarande utbildning, och som vill fördjupa dig i mönsterkonstruktion och sömnad

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 26 maj 2023

Träffar:
6 obligatoriska träffar
8 frivilliga träffar

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Materialkostnad ca 3-4000 kr inklusive serviceavgift 400 kr/termin

Kontakt: Anne Lunden, Emelie Jägerström

Telefon: 0511-26980

E-post:
info@axevalla.fhsk.se

Mode Design Fördjupning -  (när)distanskurs på 50%

 • Under kursen får du möjlighet att fördjupa dig i specifika projekt där design, mönsterkonstruktion och sömnad vävs samman i en uppgift.
 • Du studerar hemifrån men har möjlighet att jobba på skolan under 1-3 dagar per vecka. Du har då tillgång till utrustning, material och lärarhandledning, parallellt med vår pågående ordinarie Mode Design-utbildning. Övernattning kan vara möjlig vid behov.
 • Du kan också välja att sy hemma och då få hjälp och stöd av våra kunniga lärare i ditt arbete över telefon eller mail. 
 • Distansgruppen samlas 2-3 gånger per termin för redovisning av projekten och inspiration till nya uppgifter. Antalet träffar är preliminärt och kommer att fastslås vid kursstarten.
 • Studierna och handledningen sker i övrigt genom gemensam konferens/mapp på SchoolSoft (kurser, arbetsuppgifter, material, diskussionsgrupper m.m.)
 • Exempel på vad som kan ingå i utbildningen:
 • Mönsteranpassning till olika figurtyper, utlägg på mönstrade tyger, avancerade mönsterförändringar, förändring av tygets yta, korsettsömnad, drapering, fordrade plagg, trikåsömnad.

 

 

 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du kan designa och konstruera kläder. Du kan arbeta med eller studera vidare till exempelvis stylist, inköpare, designer, kostymör, försäljare, textillärare eller teaterskräddare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://axevalla.fhsk.se/utbildningar/mode-design-fordjupningskurs/

Axevalla folkhögskola

Axevalla är politiskt och religiöst oberoende, 144 år gammal folkhögskola, dvs. en av de äldsta i Sverige. Vårt mål är att vara en välkomnande mötesplats för alla. Vårt kursutbud är brett, från t.ex. Mode Design och Hundskötare till Socialpedagog och Dataspelsutveckling. På våra allmänna kurser studerar man oftast tematiskt, dvs. i små studiegrupper med personliga ämnesval och över kursgränserna. Vi har internat för ca 60 deltagare samt en omfattande kortkurs- och konferensverksamhet med restaurang och boende. Sverigefinska minoriteten är vår särskilda profil

Läs mer om skolan

Postadress:
Axevalla folkhögskola
Axevalla Folkhögskola
532 72 Axvall

Telefon: 0511-269 70
E-post: info@axevalla.fhsk.se
Webbadress: http://www.axevalla.fhsk.se/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln