Allmän kurs - Konst och uttryck

Billströmska folkhögskolan


Ansökan stängd
På Allmän kurs med inriktning Konst och uttryck får du möjlighet att hitta och utveckla ditt eget personliga uttryck inom bildskapande.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019

Kontakt:
Marika Stark

Telefon: 0730653377
E-post:
marika.stark@vgregion.se

Vi arbetar med kommunikation genom konst och formgivning med bildskapande som uttrycksmedel. Arbetet är tematiskt och ämnesövergripande. Vi har projekt både tillsammans med inriktningen Kreativt klädskapande men också med allmänna ämnen. Arbetssättet är varierat med gemensamma genomgångaruppgifter och projekt. Det finns också ett stort utrymme att planera och genomföra egna projekt. 

I kursen ingår både perioder av workshops och fördjupningar inom olika tekniker men också perioder av arbete med det personliga uttrycket och vikten av att bli bekväm i sitt bildskapande. 

Tekniker du kan arbeta med är skulptur, måleri, fotografi, film, serieteckning, tryck, m.m. 

Efter Allmän kurs med inriktning Konst och uttryck ges möjlighet att söka vidare utbildning inom till exempel konst, design, spelutveckling, serieteckning, reklam, foto och film. 

Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta vår studievägledare eller Marika Stark som är lärare på inriktningen Konst och uttryck. 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.billstromska.fhsk.se/kurser/allman-kurs-med-textil2/