Ny kurs: De ungas rätt - en hållbar framtid

Till hösten 2021 startar vi en ny Allmän kurs på skolan som heter: De ungas rätt - en hållbar framtid. De ungas rätt - en hållbar framtid är en kurs för dig som är engagerad i globala rättvisefrågor med fokus på klimat, omställning och vill studera spanska.

På den här kursen lär vi oss hur klimat- och miljöförändringar hör ihop med rättvisefrågor – lokalt som globalt. Vi deltar aktivt i lokala projekt och gör studiebesök i verksamheter som på olika sätt främjar ett hållbart samhälle. Vi praktiserar hållbart resande och åker på interrail till Spanien för att jämföra hur engagemanget för social rättvisa och klimaträttvisa ser ut där. Därför är studier i spanska en viktig del av kursen.

Detta är en kurs både för dig som är klar med dina gymnasiestudier, och för dig som vill läsa in de sista behörigheterna till högskolan med färre ämnen och mindre stress än i gymnasiet och komvux.

Läs mer om kursen på vår hemsida: https://www.billstromska.fhsk.se/kurser/de-ungas-ratt/

Alla nyheter