Skrivarkurs – naturen som inspiration

Sommar/helg/veckokurs Dalslands folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  27 juni-1 juli
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Gillar du att skriva? På den här kursen gör vi korta vandringar i Dalslands vackra natur. Det vi ser blir utgångspunkten för övningar i kreativt skrivande av olika sorters texter – några exempel är poesi, naturbeskrivningar och noveller. Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Antagningen görs löpande allteftersom vi får in ansökningar så vänta inte med din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kostnader: 4 300 kr i enkelrum. 3 800 kr per person i dubbelrum. 2 300 kr utan logi. I priserna ingår mat fr.o.m. måndag lunch t.o.m. fredag lunch samt skrivmaterial/kreativt material.

Kontakt: Charlotte Day

Telefon: 0528-758 80

E-post:
dalslands.folkhogskola@vgregion.se

Kursupplägg

Varje dag tar vi med oss lunch och fika ut i naturen och gör kortare guidade vandringar med olika teman som ger inspiration. Det du ser och upplever blir utgångspunkten i skrivövningarna. Vi diskuterar också olika texter och du får respons på det du skriver i samtal inom gruppen och under handledning av lärarna. 

Ur kursinnehållet

 • För vem skriver jag?
 • Novell, poesi, självbiografi, naturbeskrivningar – vi jobbar med många olika typer av texter
 • Att använda sina sinnen som utgångspunkt i skrivandet
 • Fantasi i detaljbeskrivningar
 • Skriva dialog
 • Levande personporträtt

Kursen präglas av att det ska vara lustfyllt, roligt och tryggt att skriva och utvecklas i sitt skrivande.

Kost och logi

Du bor med helpension i enkel- eller dubbelrum med eget badrum på skolans fräscha internat. Några kvällar ordnar vi gemensamma aktiviteter för dem som vill. Det finns också tillgång till bibliotek, biljardrum samt vardagsrum med TV.

Dalslands folkhögskola

Dalslands Folkhögskola finns i Färgelanda och Trollhättan. På båda skolorna läser du i små grupper med stöttande lärare. 

I Färgelanda ligger folkhögskolan i natursköna omgivningar ett stenkast från centrum. Skolan har en matsal och det bjuds på förmiddagsfika alla skoldagar. Det finns även möjlighet att äta lunch här.

Folkhögskolan har ett internat som man kan bo på, men många busspendlar också från Uddevalla och ett antal orter i Dalsland.

I Trollhättan finns folkhögskolan i det gamla lasarettets lokaler. Här finns det inget internat, men det finns goda förbindelser med kollektivtrafik till många närliggande orter. I skolans trevliga café kan du köpa lunch och fika.

Läs mer om skolan

Postadress:
Dalslands folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
458 30 Färgelanda

Telefon: 0528-758 80
E-post: dalslands.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.dals.fhsk.se/