Distanskurs i vävning med färgning

Ansök nu

Distanskurs i vävning med färgning

Fristads folkhögskola


Ansök nu

En påbyggnadskurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i vävning samtidigt som du får grundläggande kunskap i färgning. Du varvar självständigt arbete hemifrån med att få teori och uppgifter från skolan. Kursen är nätbaserad med några fysiska träffar på skolan.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
4 obligatoriska träffar
4 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande kunskaper i bindningslära och vävning. I mån av plats tar vi emot ansökningar fram till kursstart.

Kostnader: En serviceavgift per termin på 800 kr. för: lunch, för- och eftermiddagsfika vid de skolförlagda träffarna, tillgång till Office 365, olycksfallsförsäkring Övrigt kostnader som tillkommer(ca 1000 kr) för inköp av färgningsmaterial till ditt färglab mm

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 3 maj 2022

Kontakt:
Maria Stawåsen

Telefon: 0700-825153
E-post:
maria.stawasen@vgregion.se


Fler kurser inom: Textil / Vävning , Vävning

I årets kurs får du kombinera handvävningen med färgning och tryck! Under kursens gång bygger du upp ett enkelt färglab på hemmaplan. Vi testar bland annat ikat och shibori. Materialen som vi använder är garn av ull, lin, bomull och papper. Arbetssättet är experimentellt och lustfyllt. Stor vikt läggs vid val av bindning, täthet och garn.     

För att delta i kursen behöver du en vävstol med minst fyra skaft, men gärna åtta. Inför varje ny uppgift får du de genomgångar och instruktioner som kan behövas, men du ska på egen hand rent praktiskt kunna sätta upp en ny varp och väva hemma. 

Intyg & utbildningsbevis ges efter avslutad kurs. För att få godkänt på kursen som helhet krävs att alla uppgifter utom en är genomförda och godkända. Det krävs också att du är aktiv i diskussionsgrupperna i den digitala lärplattformen.