Distanskurs i vävformgivning, steg 2

Profilkurs, Distanskurs Fristads folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

En kurs för dig som väver och som vill få inspiration till att själv formge dina vävar. Efter genomgången kurs har du fördjupat dina kunskaper om färg och form genom att utforska olika formgivningsmetoder i praktisk vävning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande kunskaper i vävning samt genomgången kurs i vävformgivning steg 1 eller motsvarande. Det är en fördel om du har viss datorvana. Du behöver tillgång till internet och en digitalkamera (t ex i mobilen) för att kunna lägga upp bilder.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 19 maj 2023

Träffar:
7 obligatoriska träffar

Kostnader: För distanskursen Vävformgivning är kostnaden 800 kr per termin. Då ingår: lunch, för- och eftermiddagsfika vid de skolförlagda träffarna, visst material samt kopior, tillgång till Office 365 samt olycksfallsförsäkring.

Kontakt: Eva Martinsson

Telefon: 070-0206235

E-post:
eva.martinsson@vgregion.se

Vid varje kurstillfälle träffas vi på skolan och tittar närmare på några olika formgivningsmetoder från steg 1-kursen och hur de kan tillämpas i vävstolen. Vid varje träff presenteras också en ny uppgift för det praktiska arbetet hemma i vävstolen. Uppgifterna som syftar till ett praktiskt utforskande innehåller provvävning av olika slags formgivningsövningar som anpassas till olika vävtekniker och kvaliteter.

Mellan träffarna arbetar du vidare hemifrån med den vävuppgift som introducerats och kommunicerar under arbetets gång med din grupp. Vi använder oss av en webb-baserad lärplattform, där det även ges möjlighet till individuell handledning. Vid följande träff tittar vi närmare på de vävda resultaten och en ny uppgift presenteras.

Intyg & utbildningsbevis ges efter avslutad kurs. För att få godkänt på kursen som helhet krävs att alla vävuppgifter utom en är genomförda och godkända. Det krävs också att man är aktiv i sin diskussionsgrupp i vår digitala lärplattform.

Fristads folkhögskola

Skolan har flera utbildningar inom hållbar utveckling t.ex. Trädgårdsutbildning och Yrkesbiodlarutbildning. På Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå söker du en av följande profiler; Digitala medier, Hälsa, Musik och Dans eller Bild och Keramik. Vi har också allmän kurs för personer inom autismspektrat. Skolan har även vävutbildningar, Hälsolinje, undersköterskeutbildning, Växa för personer med funktionsvariation samt synkurser. Internat finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fristads folkhögskola
Folkhögskolevägen 7
513 32 Fristad

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.fristads.fhsk.se/