Hållbar människa - hållbart liv

Profilkurs Fristads folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  15 veckor - två dagar per vecka
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Hållbar människa - hållbart liv, kursen som ger dig tid för reflektion och verktyg för att kunna leva mer hållbart i framtiden. Att ställa om till ett hållbart samhälle handlar inte bara om förändringar i det yttre. Det handlar lika mycket om vår relation med naturen, med varandra och med oss själva – en så kallad inre omställning.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan görs på skolans digitala ansökningsblankett. Till ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du presenterar dig själv och dina tankar kring omställning. Skolan kallar dig till ett samtal som sker tillsammans med andra sökande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 29 aug 2022 - 9 dec 2022

Kostnader: En serviceavgift på 900 kr tas ut. I den ingår undervisningsmaterial i keramik och kost, förmiddagsfika, prova-på-lunch, avslutningslunch samt olycksfallsförsäkring. Kostnader för studiebesök kan tillkomma.

Kontakt: Elisabet Nilebrant

Telefon: 0700-825157

E-post:
elisabet.nilebrant@vgregion.se

Hur ska jag leva mitt liv hållbart? Ekorrhjul, stress, upplevelsen av att tillvaron är svår att få ihop. Klimatkris och pandemi. Omvärlden gungar och ibland gör våra inre liv det också. Vi behöver inte bara ställa om våra yttre förutsättningar kring energi, mat, boende, transporter och ekonomi - vi behöver lika mycket arbeta med vår inre omställning; vår relation med naturen, med varandra och med oss själva.

Kursen innehåller olika delar för att bemöta och ge utrymme för reflektion kring frågan "hur ska jag leva mitt liv mer hållbart". Vi läser ibland korta texter som vi reflekterar kring men jobbar också mycket praktiskt. Under kursen ges tips på litteratur som knyter an till våra teman för den som vill fördjupa sig. 

Omställningsperspektivet går som en röd tråd genom kursen och innefattar social hållbarhet, miljökunskap, Agenda 2030 samt odling.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.fristads.fhsk.se/kurser/hallbar-manniska/

Fristads folkhögskola

Skolan har flera utbildningar inom hållbar utveckling t.ex. Trädgårdsutbildning och Yrkesbiodlarutbildning. På Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå söker du en av följande profiler; Digitala medier, Hälsa, Musik och Dans eller Bild och Keramik. Vi har också allmän kurs för personer inom autismspektrat. Skolan har även vävutbildningar, Hälsolinje, undersköterskeutbildning, Växa för personer med funktionsvariation samt synkurser. Internat finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fristads folkhögskola
Folkhögskolevägen 7
513 32 Fristad

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.fristads.fhsk.se/

Absolut något jag kommer fortsätta med i framtiden

Repanse Schweitz går en kurs i ekologisk odling och får lära sig lerbygge, korgflätning och odling. Nu drömmer hon drömmer om att starta eget i framtiden.

Läs hela artikeln