Naturlig färgning med Shibori - reservplatser finns

Sommar/helg/veckokurs Fristads folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En spännande vecka för nybörjare och erfarna med naturlig färgning och reservagetekniker på tyger och garn av naturmaterial. Även de klassiska färgämnena indigo och koschenill används.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Anmälningsperioden startar den 14 december. Anmäl dig via länken ovan. Löpande antagning.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kostnader: 3100 kr inkl. fika/lunch/fika. Logi tillkommer med 600:- per natt inkl frukost och kvällsmat. Materialkostnader tillkommer men viss material ingår.

Kontakt: Annitta D Nielsen

Telefon: 033-23 68 00

E-post:
fristads.folkhogskola@vgregion.se

Vi färgar med naturliga färgämnen och experimenterar med olika reservagetekniker på tyger och garn av naturmaterial. Det kommer att bli en spännande vecka i färgernas värld där vi tillsammans lär oss mer om olika färgämnen och tekniker genom praktiskt arbete och diskussioner.

Under kursen har vi möjlighet att jobba mycket utomhus i den fina miljön på skolan, och kommer även att utforska vilka färger omgivningarna har att erbjuda. Vi kommer också att använda de klassiska färgämnena indigo och koschenill.

Kursen lämpar sig både för nybörjare och mer erfarna. Några veckor innan kursstart får du mer information kring vad du kan ta med.

 

Kursledare Sofia Stawåsen Brokvist och Maria Stawåsen

Maria har en lång erfarenhet av färgning, både som konsthantverkare och från Textilhögskolan och industriellt. Arbetar numera på Vävutbildningen på Fristads Folkhögskola.

Sofia är Marias dotter, även hon konsthantverkare med stort intresse för färgning. Hon har under de senaste åren utforskat många naturliga färgämnen och skaffat sig en gedigen kunskap i ämnet. 

Fristads folkhögskola

Skolan har flera utbildningar inom hållbar utveckling t.ex. Trädgårdsutbildning och Yrkesbiodlarutbildning. På Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå söker du en av följande profiler; Digitala medier, Hälsa, Musik och Dans eller Bild och Keramik. Vi har också allmän kurs för personer inom autismspektrat. Skolan har även vävutbildningar, Hälsolinje, undersköterskeutbildning, Växa för personer med funktionsvariation samt synkurser. Internat finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fristads folkhögskola
Folkhögskolevägen 7
513 32 Fristad

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.fristads.fhsk.se/