Undersköterskeutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Fristads folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Är du intresserad av människors och vill jobba inom vården i framtiden? Det finns stora behov av utbildad personal, framförallt inom hemtjänst och äldreomsorg. Goda chanser till anställning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökningshandlingar som krävs • Betyg från grundskolan eller intyg från folkhögskolans allmänna kurs, grundskolenivå • Personligt brev • Kontaktuppgifter till 2 referenspersoner som känner den sökande väl, men inte är släkt eller vän

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 30 maj 2025

Kostnader: En serviceavgift 1700 kr per termin ger dig tillgång till MS Office 365, visst studiematerial, olycksfallsförsäkring dygnet runt, möjlighet att låna skoldator eller datorplatta, förmiddagsfika varje skoldag samt några festliga måltider under terminen.

Kontakt: Hannele Ärlig

Telefon: 0721-732159

E-post:
hannele.arlig@vgregion.se

Kursen förbereder dig för de arbetsuppgifter som förekommer på dessa olika arbetsplatser: stöd och hjälp med personlig vård, medicin, hushållsuppgifter samt administrativa, sociala och socialpedagogiska uppgifter. Du får utveckla din förståelse för människors olika behov och förutsättningar och hur man bemöter och vårdar människor på ett yrkesmässigt sätt. För att kunna göra det får du kunskaper i hygien och ergonomi, samt hur man arbetar på ett hälsofrämjande, rehabiliterande eller habiliterande sätt.

Du får också utveckla din muntliga och skriftliga kommunikation, så att du lätt kan samarbeta och ge korrekt och komplex information till patienter och anhöriga. För deltagare med andraspråksbakgrund erbjuds möjlighet till stöd i svenska. Vi tränar också på att se och lösa problem i olika vård- och omsorgssituationer, och på att vara kvalitetsmedveten. 

Kursinnehållet bygger på Skolverkets yrkespaket undersköterska, Undersköterska 1500p.pdf. I kursen ingår teoretiska och praktiska lektioner, samt arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL-perioderna planeras genomföras på olika arbetsplatser både inom vården och inom äldreomsorgen, så att du får en bra inblick i yrkets olika arbetsområden. Skolan är ansluten till Vård- och omsorgscollege.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med denna kurs är att deltagaren ska förvärva de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska i enlighet med Skolverkets nationella yrkespaket för undersköterska.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.fristads.fhsk.se/kurser/underskoterskeutbildning/

Fristads folkhögskola

Skolan har flera utbildningar inom hållbar utveckling t.ex. Trädgårdsutbildning och Yrkesbiodlarutbildning. På Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå söker du en av följande profiler; Digitala medier, Hälsa, Musik och Dans eller Bild och Keramik. Vi har också allmän kurs för personer inom autismspektrat. Skolan har även vävutbildningar, Hälsolinje, undersköterskeutbildning, Växa för personer med funktionsvariation samt synkurser. Internat finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fristads folkhögskola
Folkhögskolevägen 7
513 32 Fristad

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.fristads.fhsk.se/