Du kommer att få ta del av kunskap som hjälper dig att självständigt kunna bedriva yrkesmässig biodling, antingen som anställd eller egenföretagare. Kursens olika delmoment följer året i bigården och verksamhetsåret i ett biodlingsföretag. Kursen innehåller följande stora kunskapsområden:
Biet & bisamhället
Biskötsel
Avläggare
Bihälsa
Drottningbiodling
Driftplanering
Biprodukter, förädling & tjänster
Livsmedelshantering
Tillverkning, skötsel och underhåll av biodlingsmaterial
På skolans kurssidan hittar du en mycket mer detaljerad kursplan.
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du förväntas få med dig kunskaper om hur man planerar, genomför och utvärderar ett verksamhetsår inom yrkesbiodling med hänsyn till honungsbiets biologi och hälsa, årstidsväxlingar och klimat samt ekonomiska förutsättningar. Du förväntas också få med dig kunskap om yrkesbiodlingens produkter och tjänster och hur dessa förädlas. Läs även den detaljerade kursplanen på skolans kurssida.
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.fristads.fhsk.se/kurser/yrkesbiodling/