Allmän kurs - åk 1-2 gymnasienivå

Behörighetsgivande kurs Göteborgs folkhögskola, filial Biskopsgården
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Har du inte gått gymnasiet är detta kursen för dig. I Biskopsgården kan du läsa årskurs 1 och årskurs 2 på gymnasienivå och sen studera vidare på årskurs 3 på Nya Varvet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundskolekompetens.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 850 kr/läsår. Täcker bland annat kostnader för försäkring, viss litteratur och viss kopiering.

Kontakt: Sören Haahr Vad

Telefon: 072-2057634

E-post:
soren.vad@vgregion.se

På Allmän kurs åk 1 läser du ämnen som ger dig kunskaper motsvarande gymnasiet åk 1. Du får bland annat läsa svenska/svenska som andra språk, matematik, samhällskunskap, naturkunskap och engelska. Dessutom har vi friskvård av olika slag. Vi lär oss studieteknik och jobbar mycket i grupp.

Under läsåret gör vi studiebesök på museer och olika arbetsplatser. Ibland går vi på bio eller teater. Vi är också med i skolans gemensamma temavecka, ofta med eget skapande eller friskvård i fokus. Det kan bland annat vara konstnärligt arbete med färg och form, musik eller simning.

Vi på Göteborgs folkhögskola menar att det bästa sättet att lära sig svenska är att främja flerspråkighet Det är lika viktigt att hålla sitt förstaspråk levande som att kunna svenska. Det finns tillgång till studiehandledning och om möjligt sker denna på modersmålet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://gbg.fhsk.se/kurser/allman-kurs--gymnasieniva/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Göteborgs folkhögskola, filial Biskopsgården

Vi på Göteborgs folkhögskola menar att det är lika viktigt att kunna sitt förstaspråk bra, som att kunna svenska. I vår undervisning stödjer vi flerspråkighet då det har visat sig vara det bästa sättet att lära sig svenska. Skolans verksamhet bygger på folkbildningens värderingar där demokrati, humanism och människans lika värde utgör grunden och där de studerande kan påverka utbildningen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola, filial Biskopsgården
Vårväderstorget 3
418 31 Göteborg

Telefon: vxl: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln