Teater - Skådespeleri och teaterproduktion

Göteborgs folkhögskola


Ansökan stängd

Teaterkurs för dig som vill utvecklas som skådespelare. Under hösten tonvikt på improvisation, karaktär och viljor, på våren en större slutproduktion. Dessutom samarbete med skolans filmutbildning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du är 18 år eller äldre. Fullständig gymnasiebehörighet är önskvärt men inte en nödvändighet. Du har företräde till skolans allmänna kurs om du efter teaterkursen vill komplettera din gymnasiebehörighet.

Kostnader: 1000 kr/läsår. Täcker bland annat försäkring, material, teater- och biobesök, kopiering.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 20 aug 2018 - 31 maj 2019

Kontakt

Sven Benediktusson

Telefon: 0706-294581
E-post:
sven.benediktusson@vgregion.se

Teaterkursen för dig som vill undersöka och utveckla ditt eget sätt att arbeta som skådespelare. Du som vill ingå i en ensemble som kollektivt berättar en historia. Hur bra kan jag göra min medspelare? Vad betyder det att vara närvarande på scenen? Hur kan man använda improvisation för att undersöka en situation eller ett pjäsmanus? Tydlighet, trovärdighet och spänning är några av kursens ledord.

Under hösten kommer tonvikten ligga på arbete med improvisation, karaktär och viljor. Så småningom kommer textarbete få en allt större plats. Vi kommer öka medvetenheten om hur vi använder vår kropp och röst på scenen, men också framför kameran i samarbete med skolans filmutbildning. Dramaturgi såväl på film som på scen är ett självklart inslag i vårt undersökande arbete.

Med hjälp av inbjudna gästlärare kommer vi prova på olika spelstilar men vi kommer hela tiden tillbaka till grunderna i skådespeleri.

Kursen kommer innehålla ett antal mindre scenprojekt som redovisas inför publik. Dessutom en slutproduktion på vår nyrenoverade teaterlokal som ligger ett stenkast från skolan. I slutproduktionen ingår också kännedom om scenografi, ljus och ljud.

Antagning

Du blir kallad till intervju och antagningsprov/antagningsworkshop efter att du har skickat in din ansökan. Dessa kommer ske under vecka 20 och 21.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://gbg.fhsk.se