Vill du ha fritid på jobbet? Fritidsledare är ett yrke med människan i centrum. Ett utmanande, fritt och omväxlande arbete med mycket eget ansvar.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Sv 2/ Svenska som andraspråk 2 och relevant erfarenhet från yrkesområdet.

Kostnader: 3000 kronor/termin. Dvs 6000 kr/läsår. Då ingår alla studieresor, fjällvandring, kanothajk, övernattningar, studiebesök med mera.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 29 maj 2020

Kontakt:
Nina Forslund

Telefon: 031-769 76 35
E-post:
nina.forslund@vgregion.se

Vår profil är fritid i storstad. Det innebär att vi fördjupar oss i Göteborg som storstad med dess förorter samt kulturella utbud. För mer information se vår utbildningsplan på gbg.fhsk.se. Våra studieområden är tydligt kopplade till Fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsplan; Människans växande och livsvillkor, Samhälle, fritidskultur och fritidsarbete, Ledarskapsutveckling, Fritidsarbetets metodik och Fritid som forskningsfält 

Som utbildad fritidsledare möjliggör du fritidsaktiviteter, skapar relationer till och mellan människor. Du stödjer deras identitetsutveckling, är en länk till samhället och agerar demokratitränare.

Karta till Göteborgs folkhögskola på Eniro.
Karta

Länk till kursen på skolans webbplats
http://gbg.fhsk.se/kurser/fritidsledarutbildning/