Teater - Skådespeleri och teaterproduktion

Ansökan stängd

Teater - Skådespeleri och teaterproduktion

Göteborgs folkhögskola

Ansökan stängd

En ettårig kurs på heltid för dig som vill utvecklas som skådespelare. Under hösten ligger tonvikten på färdighetsträning i improvisation och scenframställning. På våren har vi en större slutproduktion. Vi samarbetar dessutom med skolans filmutbildning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du är 18 år eller äldre. Fullständig gymnasiebehörighet är önskvärt men inte en nödvändighet. Du har företräde till skolans allmänna kurs om du efter teaterkursen vill komplettera din gymnasiebehörighet.

Kostnader: 1000 kr/läsår. Täcker bland annat försäkring, material, teater- och biobesök, kopiering.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Carl Johan Kilborn

Telefon: 0735-849014
E-post:
carl.johan.kilborn@vgregion.se


Fler kurser inom: Teater , Skådespeleri , Produktion

Är du nyfiken på om skådespeleri är något du vill satsa på? Vi du förbereda dig för högre skådespelarutbildning? Vi erbjuder en ettårig kurs för dig som vill undersöka och utveckla dina färdigheter i skådespeleri tillsammans med andra som delar ditt intresse.

Under hösten ligger tonvikten på färdighetsträning i skådespeleri, både på scenen men även framför kameran i samarbete med skolans filmutbildning. Vi arbetar med text och improvisation för att bygga upp vår verktygslåda och öka medvetenheten om hur vi använder kroppen och rösten på scenen. Målet är att hitta nycklar till levande gestaltning, lyhördhet och samspel.

Med hjälp av inbjudna gästlärare kommer vi att prova på olika spelstilar, men vi återkommer hela tiden till grunderna i improvisation och scenframställning. Vi går dessutom och tittar på professionella teatrars föreställningar och repetitioner för att kunna diskutera olika scenuttryck och hämta inspiration från andra. 

 I kursen ingår ett antal scenprojekt (dialoger, monologer, improvisationer) som redovisas inför publik, inklusive filmprojekt.

På våren har vi en slutproduktion i vår nyrenoverade teaterlokal som ligger ett stenkast från skolan. I det arbetet kommer du också att få kännedom om ljus, ljud och scenografi samt du får möjlighet att fördjupa dig i något du är extra intresserad av.

Antagning

Efter att du har skickat in din ansökan blir du kallad till intervju och antagningsprov/workshop som kommer att ske under maj månad.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://gbg.fhsk.se