Allmän kurs - Naturvetenskaplig inriktning

Behörighetsgivande kurs Göteborgs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Vill du koncentrera dina studier på kemi, fysik och biologi? Här får du chansen att fördjupa dig i aktuella ämnesområden som genteknik, energifrågor och klimatförändringar.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 1000 kr/läsår. Avgiften täcker försäkring, viss kopiering och visst kursmaterial m.m.

Kontakt: Damien Lang

E-post:
damien.lang@vgregion.se

På den naturvetenskapliga inriktningen studerar du ämnen motsvarande gymnasieskolans naturvetenskapliga program, dvs kemi (kurs 1 och 2), fysik (kurs 1 och 2), biologi (kurs 1 och 2) samt matematik (kurs 1-5). Målet är att du ska få en komplett naturvetenskaplig gymnasiekompetens. För att få alla de naturvetenskapliga behörigheterna krävs det två eller tre års studier på skolan beroende på om du också behöver läsa andra ämnen för att nå en grundläggande behörighet.

Du får möta människor verksamma inom universitet/högskola och får en ökad insyn i hur det är att studera vidare efter folkhögskolestudierna. Vi studerar ny teknik och forskning. Vi diskuterar också de ofta svåra etiska frågor som forskningen ställer oss inför

Första studieåret närmar vi oss ämnena kemi och fysik genom att studera vardagliga fenomen runt omkring oss. År 2 och/eller 3 sker en fördjupning av kunskaperna och andelen självständigt arbete ökar. Ämnet biologi är uppdelat i två delkurser och kan läsas i valfri ordning under två läsår. Låter detta intressant för dig kan du redan i årskurs 1 välja naturvetenskaplig inriktning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Om du väljer att läsa alla kurserna som erbjuds i den naturvetenskapliga inriktningen kan du få behörighet i Kemi 1 och 2, Fysik 1 och 2, Biologi 1 och 2 och Matematik 1-5.

Göteborgs folkhögskola

Vi är folkhögskolan för dig som vill läsa i storstaden. Vi tycker integration och mångfald är viktigt och vill finnas där behovet av oss är som störst. Du hittar oss på Nya Varvet i Västra Frölunda, i Biskopsgården och i olika projekt runt om i Göteborg. När du läser hos oss möter du språk och livsåskådningar från hela världen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola
Örlogsvägen 22
426 71 Västra Frölunda

Besöksadress: Nya Varvet

Telefon: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Alla får möjlighet att visa att de kan

Stephanie Säterbring, 26 år, drömde om att bli läkare men trodde att det var omöjligt – tills hon fick reda på att hon kunde läsa naturvetenskapligt basår på folkhögskola. I höstas gick hon sin tredje och sista termin på Röda Korsets folkhögskola och nu är drömmen närmare än någonsin.

Läs hela artikeln