Allmän kurs

Behörighetsgivande kurs Göteborgs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
På Nya Varvet har vi tre årskurser. I varje årskurs läser du med klassen de gymnasiegemensamma ämnen som krävs för högskolebehörighet. Övrig tid väljer du fritt bland våra valämnen.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 1000 kr/läsår. Avgiften täcker försäkring, viss kopiering och viss kurslitteratur m.m.

Kontakt: Kursadministrationen

Telefon: 031-769 76 00

E-post:
goteborgs.folkhogskola@vgregion.se

Hur kan tre år på allmän kurs se ut?

Varje persons schema ser olika ut, det är viktigt att du läser i din takt och på din nivå. Men du kommer utifrån dina erfarenheter att placeras i en årskurs och flera ämnen läser du tillsammans med klassen. De lektionspass du inte har de gymnasiegemensamma ämnena kan du välja fritt bland våra valämnen. På så sätt kan du själv skapa ett schema utifrån dina egna intressen.

Årskurs 1

I årskurs 1 är ämnena samhällskunskap, svenska och naturkunskap obligatoriska, det vill säga man studerar dessa ämnen i en grupp - den egna klassen. De tre ämnena omfattar tillsammans ungefär halva veckans arbetstid (16 lektionstimmar). Vanligt är också att man i årskurs 1 läser engelska och matematik, vardera 4 lektionstimmar. Av de 30 lektionstimmarna för heltid täcker alltså dessa kärnämnen den största delen (24 lektionstimmar). Du har då ändå kvar en del tid för ämnen du väljer själv, så kallade valämnen

Årskurs 2

I årskurs 2 ägnas 12 lektionstimmar åt ämnena historia, religionskunskap och svenska. Vanligt är också här att matematik och engelska ägnas 4 lektionstimmar vardera. Övrig tid ägnar du åt de ämnen du väljer själv. Du har alltså 10 lektionstimmar för att fördjupa dig i något du brinner för eller för att studera ämnen du alltid velat men aldrig vågat prova. I årskurs 2 kan du också söka in till vår musikinriktning.

Årskurs 3

I årskurs 3 ökar friheten att välja hur schemat ska se ut än mer. Du kan välja mellan följande inriktningar:  College, Människans villkor, Musik, Naturvetenskaplig inriktning och Samtida berättelser. Den tid du inte läser på inriktningen kan du läsa engelska, matematik, och välja fritt bland våra valämnen. Du kan läsa mer om inriktningarna på vår hemsida.

Karta till Göteborgs folkhögskola på Eniro.
Karta

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://gbg.fhsk.se/kurser/allman-kurs--gymnasieniva/

Fler kurser inom: Allmän kurs

Göteborgs folkhögskola

Vi är folkhögskolan för dig som vill läsa i storstaden. Vi tycker integration och mångfald är viktigt och vill finnas där behovet av oss är som störst. Du hittar oss på Nya Varvet i Västra Frölunda, i Biskopsgården och i olika projekt runt om i Göteborg. När du läser hos oss möter du språk och livsåskådningar från hela världen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola
Örlogsvägen 22
426 71 Västra Frölunda

Besöksadress: Nya Varvet

Telefon: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln