Fritidsledarutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Göteborgs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning
Vill du ha fritid på jobbet? Fritidsledare är ett yrke med människan i centrum. Ett utmanande, fritt och omväxlande arbete med mycket eget ansvar.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i Sv 2/ Svenska som andraspråk 2 och relevant erfarenhet från yrkesområdet.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 3000 kronor/termin. Dvs 6000 kr/läsår. Då ingår alla studieresor, fjällvandring, kanothajk, övernattningar, studiebesök med mera.

Kontakt: Nina Forslund

Telefon: 031-769 76 35

E-post:
nina.forslund@vgregion.se

Vår profil är fritid i storstad. Det innebär att vi fördjupar oss i Göteborg som storstad med dess förorter samt kulturella utbud. För mer information se vår utbildningsplan på gbg.fhsk.se. Våra studieområden är tydligt kopplade till Fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsplan; Människans växande och livsvillkor, Samhälle, fritidskultur och fritidsarbete, Ledarskapsutveckling, Fritidsarbetets metodik och Fritid som forskningsfält 

Som utbildad fritidsledare möjliggör du fritidsaktiviteter, skapar relationer till och mellan människor. Du stödjer deras identitetsutveckling, är en länk till samhället och agerar demokratitränare.

Karta till Göteborgs folkhögskola på Eniro.
Karta

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://gbg.fhsk.se/kurser/fritidsledarutbildning/

Fler kurser inom: Fritidsledare

Göteborgs folkhögskola

Vi är folkhögskolan för dig som vill läsa i storstaden. Vi tycker integration och mångfald är viktigt och vill finnas där behovet av oss är som störst. Du hittar oss på Nya Varvet i Västra Frölunda, i Biskopsgården och i olika projekt runt om i Göteborg. När du läser hos oss möter du språk och livsåskådningar från hela världen!

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola
Örlogsvägen 22
426 71 Västra Frölunda

Besöksadress: Nya Varvet

Telefon: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln