Allmän kurs Hälsa och livsstil

Ansök nu

Allmän kurs Hälsa och livsstil

Grebbestads folkhögskola

Ansök nu
Mår du bra inuti syns det utanpå och tvärt om. Ett lätt tryck kan göra hela skillnaden. Men hur får man hälsan, och hur ger man den? Efter ett år har du kanske svaret.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning!

Kostnader: Du betalar för läromedel och studiebesök ca 1200 kr per läsår. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Ingrid Ellmin

Telefon: 0525-19920
E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se


Det här är allmän kurs med inriktning Hälsa och livsstil

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Det här gör vi på Inriktningen

Kursen introducerar dig i ämnen som handlar om många olika aspekter av hälsa. Passar dig som vill ha en grund innan du söker vidare som exempelvis idrottslärare, pt, massör, sjukgymnast eller hälsopedagog. Du får lära dig mer om vad det innebär att leva ett hälsosamt liv och hur man kan göra det. Vi diskuterar hur livsstil och levnadsvanor påverkar vår hälsa. I alla kursmoment varvar vi teori och praktik. Inom träningsläran testar vi på olika träningsformer varvat med studier om människokroppens funktion. Du kommer även att lära dig svensk klassisk massage, leda en gruppträning och grundläggande anatomi och kost-och näringslära samt pröva på avkopplande aktiviteter.

Vi gör en del studiebesök och vi kommer att vistas mycket ute i den vackra naturen och ta vara på naturens rekreationsmöjligheter.

Ämnen vi läser

  • Träningslära
  • Massage
  • Anatomi
  •  Fysiologi
  •  Kost-och näringslära
  •  Naturen som rekreationsarena
  •  Hälsopedagogik

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande.