Allmän kurs Silver och smycke

Ansök nu

Allmän kurs Silver och smycke

Grebbestads folkhögskola

Ansök nu
Grundkurs i silver och smyckehantverk. Halva kurstiden innehåller allmänna ämnen. Vi arbetar med materiallära, form och verktygskunskap. Du lär dig att skapa smycken efter egen design.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning

Kostnader: Du betalar för läromedel, studiebesök och material. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Maria Sjöström

Telefon: 0525-19920
E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se


Fler kurser inom: Konsthantverk , Smide / Silver , Silver , Smycken

Det här är allmän kurs med inriktning Silver & smycke

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Det här gör vi på inriktningen 

Praktik varvas med teori när du lär dig smyckehantverkets grundtekniker. Det handlar om utsågning av mönster, lödning, formning, ytbehandling, filning, infattning av stenar samt hantering och vård av verktyg och maskiner. Vi arbetar i silver men även i andra material som koppar, mässing, plexi, läder, gummi m.m. Du får jobba med bild, färg och form för att utveckla din formkänsla och ditt idéskapande. Allt för att du ska kunna tillverka egna smycken och föremål.

Vi har ett nära samarbete med kursen Bild och form. Ett roligt samarbete som kommer ge dig en inblick i nya tekniker och material. Du kommer exempelvis få prova på att fotografera och trycka grafik. Dessutom kommer vi att genomföra gemensamma projekt i färg och form.

 Ämnen vi läser

  • Såg, löd och filteknik
  • Ytbehandling
  • Infattning
  • Emaljering
  • Skiss och materialberäkning
  • Presentation och utställningsteknik
  • Design

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ha fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande.