Allmän kurs Hälsa och livsstil

Behörighetsgivande kurs Grebbestads folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Mår du bra inuti syns det utanpå och tvärt om. Hälsa och livsstil vänder sig till dig som vill ha möjlighet att fördjupa dig inom hälsofrågor både praktiskt och teoretiskt samtidigt som du kan komplettera dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning!

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Du betalar för läromedel och studiebesök ca 1200 kr per läsår. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Kontakt: Ingrid Ellmin

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Inriktningen Hälsa och livsstil upptar 30% av dina heltidsstudier. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Hälsa och livstil

På kursen kommer du bli introducerad i många olika områden inom hälsa.  Vi kommer bland annat att testa olika träningsformer, diskutera sambandet livsstil och hälsa, gå igenom grundläggande anatomi, kost och näringslära, massage och jobba med naturen som hälsoarena. 

Kursen passar dig som vill ha en bra grund att stå på innan du söker vidare till exempelvis idrottslärare, pt, massör, sjukgymnast eller hälsopedagog. Inriktningen Hälsa och livsstil passar också bra om du vill ha mer tid att ta hand dig sig själv och ha möjlighet att träna och ägna dig åt avkopplande aktiviteter under skolveckan.  

Ämnen vi läser 

 • Träningslära
 • Anatomi
 • Kost-och näringslära 
 • Naturen som rekreationsarena 
 • Stress-och sömn 
 • massage 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande.

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. Skolan har en tydlig hantverksprofil men även kurser i friluftsliv, hälsa och marinbiologi och mycket annat. I skolans välutrustade lokaler och fantastiska natur har du möjlighet att utveckla dina specialintressen och umgås med likasinnade. Skolans miljö inbjuder till aktivitet och deltagarinflytandet är stort. Här anordnar deltagarna exempelvis yoga, klättring och musikverksamhet. Det skapar en trevlig och kreativ atmosfär. Skolan har cirka 140 deltagare. Anpassat boende och undervisningssalar. Hjälpmedel för funktionsvariationer finns. Hissar och hörselslinga finns på skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 02 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/