Allmän kurs Silver och smycke

Behörighetsgivande kurs Grebbestads folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allt som glittrar är inte guld. Hos oss är det silver, mässing, plexi, koppar, hustak och vågor. Det finns mängder av material, tusen idéer och några till. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Du betalar för läromedel, studiebesök och material (ca 500-2000 kr). Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Kontakt: Maria Sjöström

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Inriktningen Silver och smycke upptar 30% av dina heltidsstudier. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Silver

Utan att ha några som helst förkunskaper kommer du kunna skapa fantastiska smycken efter bara ett år. Teorin vävs samman med det praktiska när du lär dig smyckehantverkets grundtekniker. Det handlar om utsågning av mönster, lödning, formning, ytbehandling, filning, infattning av stenar samt hantering och vård av verktyg och maskiner. Vi arbetar i silver men även i andra material som koppar, mässing och plexi.  
Ämnen vi läser 

 • såg, löd och filteknik 
 • ytbehandling 
 • infattning 
 • emaljering 
 • skiss och materialberäkning 
 • presentation och utställningsteknik 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ha fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.grebbestads.fhsk.se/kurser/allmanna-kurser/silver-och-smycke/

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. Skolan har en tydlig hantverksprofil men även kurser i friluftsliv, hälsa och marinbiologi och mycket annat. I skolans välutrustade lokaler och fantastiska natur har du möjlighet att utveckla dina specialintressen och umgås med likasinnade. Skolans miljö inbjuder till aktivitet och deltagarinflytandet är stort. Här anordnar deltagarna exempelvis yoga, klättring och musikverksamhet. Det skapar en trevlig och kreativ atmosfär. Skolan har cirka 140 deltagare. Anpassat boende och undervisningssalar. Hjälpmedel för funktionsvariationer finns. Hissar och hörselslinga finns på skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 02 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/