Textilt hantverk - påbyggnad

Profilkurs Grebbestads folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

På Textil-påbyggnad kan du som har gått ”Textilt hantverk - grund" eller har motsvarande kunskaper fördjupa dig inom textilt hantverk under en eller två terminer.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: All information om vad din ansökan skall innehålla hittar du i ansökningsformuläret på Schoolsoft.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Du betalar för material och studieresor cirka 6000 kronor för hela läsåret. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. Läs mer om detta på vår hemsida.

Kontakt: Maiko Tanaka

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Textil-påbyggnadskurs

På kursen arbetar du i projektform där du beskriver själv projektets syfte och mål. Det kan vara att du fördjupar dig i några av textila tekniker, eller det kan vara ett designprojekt där du utvecklar din egen design, eller du förbereder dig dina arbetsprover inför högskolestudier.

När du studerar kan du ansluta dig till kursen ”Textilt hantverk, vävning och sömnad”, eller så kan du välja att arbeta självständigt enligt överenskommelse med lärarna. Du kommer att få egen handledning av skolans lärare varje vecka.

Under året kommer klassen ha ett samverkansprojekt där var och en eller hela gruppen samarbetar med aktörer inom området med mål att avsluta projektet i en offentlig utställning.

I kursen ingår även kroki, färg och form, studiebesök, föreläsningar och övriga skolgemensamma aktiviteter.  I din ansökan vill vi att du beskriver vad du vill fördjupa dig i och en ungefärlig tidsplan.

Om profil/särskilda kurser

På en särskild kurs ägnar du hela veckan åt specialämne och närliggande ämnen. På Grebbestads folkhögskola går särskilda kurser på heltid, vilket motsvarar 20 timmar i veckan.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutat kurs får du ett intyg med kursmomenten och närvaro. Målet med utbildningen är att du ska du ha fått en bra bas för fortsatta studier eller egen verksamhet inom textil och design.

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. Skolan har en tydlig hantverksprofil men även kurser i friluftsliv, hälsa och marinbiologi och mycket annat. I skolans välutrustade lokaler och fantastiska natur har du möjlighet att utveckla dina specialintressen och umgås med likasinnade. Skolans miljö inbjuder till aktivitet och deltagarinflytandet är stort. Här anordnar deltagarna exempelvis yoga, klättring och musikverksamhet. Det skapar en trevlig och kreativ atmosfär. Skolan har cirka 140 deltagare. Anpassat boende och undervisningssalar. Hjälpmedel för funktionsvariationer finns. Hissar och hörselslinga finns på skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 02 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/