Hållbart byggande och boende

Sommar/helg/veckokurs Grebbestads folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Välkommen till en kurs där du får utforska hur omställningen till ett mer hållbart boende och liv kan gå till. I vårt närområde kring Grebbestad har vi många spännande byggprojekt som är bra exempel på just detta.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 20 jun 2022 - 23 jun 2022

Kostnader: Kurs med kost och logi: 4650 kr Kurs med kost, ej logi: 2900 kr (Ev kursmaterial tillkommer)

Kontakt: Catharina Perlmann

Telefon: 0525-199 20

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola

Praktisk information: Incheckning söndag 17.00-20.00.  Frukost serveras kl. 8.00, lunch kl. 12.30 och middag 17.30. 

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

Välkommen till en kurs där du får utforska hur omställningen till ett mer hållbart boende och liv kan gå till. I vårt närområde kring Grebbestad har vi många spännande byggprojekt som är bra exempel på just detta.

Vi tar vår utgångspunkt i människans historia och startar runt lägerelden i bronsåldersbyn på Vitlycke hällristningsmuseum. Studiebesök, möten och samtal med personer bakom olika bygg- och boendeprojekt ger en inspirerande start för din egen omställning. Vi skissar på egna visioner för framtida hållbart boende. Från "Tiny House" till gemensamma kollektiva vän-boenden i en spännande bygd.

Måndag: Vi startar med en utflykt till bronsåldersbyn i Vitlycke. Presentationer och samtal om förutsättningar kring ett enklare liv. Efter lunch, promenad till kursledarens eget Tiny House strax utanför Grebbestad.

Tisdag: Utflykt till Gerlesborg, vi besöker Skärkälls ekoby och några kooperativa bygg- och bogemenskaper i området. Vi tittar på hus byggda i olika byggtekniker. Lunch äter vi på Gerlesborgsskolan.

Onsdag: Om byggregler och förutsättningar. Workshop kring egna visioner om hållbart boende. På eftermiddagen åker vi till Tjurpannan och besöker en person som gett nytt liv och plats åt ett gammalt hus.

Torsdag: Vi knyter ihop säcken och avslutar med lunch på skolan klockan 12.00

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.grebbestads.fhsk.se/kurser/sommarkurser/

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. Skolan har en tydlig hantverksprofil men även kurser i friluftsliv, hälsa och marinbiologi och mycket annat. I skolans välutrustade lokaler och fantastiska natur har du möjlighet att utveckla dina specialintressen och umgås med likasinnade. Skolans miljö inbjuder till aktivitet och deltagarinflytandet är stort. Här anordnar deltagarna exempelvis yoga, klättring och musikverksamhet. Det skapar en trevlig och kreativ atmosfär. Skolan har cirka 140 deltagare. Anpassat boende och undervisningssalar. Hjälpmedel för funktionsvariationer finns. Hissar och hörselslinga finns på skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 02 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/