Hållbart byggande och boende

Ansök nu

Hållbart byggande och boende

Grebbestads folkhögskola

Ansök nu

Välkommen till en kurs där du får utforska hur omställningen till ett mer hållbart boende och liv kan gå till. I vårt närområde kring Grebbestad har vi många spännande byggprojekt som är bra exempel på just detta.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: 1 maj 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kurs med kost och logi: 4650 kr Kurs med kost, ej logi: 2900 kr (Ev kursmaterial tillkommer)

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 20 jun 2022 - 23 jun 2022

Kontakt:
Catharina Perlmann

Telefon: 0525-199 20
E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se


OBS!
Ansök senast
1 maj 2022

Välkommen till sommarkurs på Grebbestads folkhögskola

Praktisk information: Incheckning söndag 17.00-20.00.  Frukost serveras kl. 8.00, lunch kl. 12.30 och middag 17.30. 

Första kursdagen träffas vi i skolans matsal kl 9.00 för en kort introduktion. Kursen avslutas på torsdag efter lunch. Du lämnar ditt rum vid frukost.

Välkommen till en kurs där du får utforska hur omställningen till ett mer hållbart boende och liv kan gå till. I vårt närområde kring Grebbestad har vi många spännande byggprojekt som är bra exempel på just detta.

Vi tar vår utgångspunkt i människans historia och startar runt lägerelden i bronsåldersbyn på Vitlycke hällristningsmuseum. Studiebesök, möten och samtal med personer bakom olika bygg- och boendeprojekt ger en inspirerande start för din egen omställning. Vi skissar på egna visioner för framtida hållbart boende. Från "Tiny House" till gemensamma kollektiva vän-boenden i en spännande bygd.

Måndag: Vi startar med en utflykt till bronsåldersbyn i Vitlycke. Presentationer och samtal om förutsättningar kring ett enklare liv. Efter lunch, promenad till kursledarens eget Tiny House strax utanför Grebbestad.

Tisdag: Utflykt till Gerlesborg, vi besöker Skärkälls ekoby och några kooperativa bygg- och bogemenskaper i området. Vi tittar på hus byggda i olika byggtekniker. Lunch äter vi på Gerlesborgsskolan.

Onsdag: Om byggregler och förutsättningar. Workshop kring egna visioner om hållbart boende. På eftermiddagen åker vi till Tjurpannan och besöker en person som gett nytt liv och plats åt ett gammalt hus.

Torsdag: Vi knyter ihop säcken och avslutar med lunch på skolan klockan 12.00

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.grebbestads.fhsk.se/kurser/sommarkurser/