Du har ett fotoprojekt, en bok, utställning eller ett större reportage. Den här kursen ger dig en mentor att samtala med och verktygen som hjälper dig att planera och genomföra ditt projekt

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 frivilliga träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 1-2 terminer

Ansök senast: 25 aug 2019

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha goda kunskaper i fotografi, kunna fotografera och redigera dina bilder. Du ska ha en skiss över ditt projekt som du är beredd att tillsammans med din mentor utforma till ett färdigt projekt. Läs mer på hemsidan.

Kostnader: 20 kr/månad (försäkring)

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 9 sep 2019 - 15 maj 2020

Kontakt:
Bertil Lindgren

Telefon: 0705128002
E-post:
bertil.lindgren@helliden.se

OBS!
Ansök senast 25 aug 2019

Kursen är en till två terminer lång. Du kan starta till hösten eller om det finns plats till våren och bara läsa en termin. I kursen får du gott om tid att arbeta med dina foton. Du blir en del av ett kreativt sammanhang där du, din lärare och mentor samt övriga deltagare möts online i en hangout som alltid står öppen. Du har även egen tid att samtala om ditt projelt med din mentor.

I kursen ingår undervisning i hur du planerar och genomför ditt projekt. Metoder för bildurval och editering av ditt matrial och även hur du presenterar ditt matrial. Vi går även igenom presentations och utställningsteknik. Mycket tid lägs på samtalet mellan kursdeltagare och mellan dig och din mentor.

Kursledare är Bertil Lindgren fotograf och lärare med lång erfarenhet, som har genomfört många fotoprojekt och utställningar.

Om Helliden
Hellidens folkhögskola ger folkbildning och utbildning i en kreativ och utvecklande drogfri miljö. Skolan är en mötes- och växtplats för människor i utveckling. All verksamhet på Helliden utgår från principen alla människors lika rätt och värde.

På Hellidens folkhögskola finns många kurser med kreativ inriktning. Förutom vår allmänna kurs har vi utbildningar inom konst, konsthantverk, grafik och grafisk design. Här lär du känna skapande människor från hela landet som sökt sig till oss för att läsa för behörigheter, för att gå grundläggande utbildningar eller för att fördjupa sitt konstnärskap. Vi står för en öppen och tillåtande miljö där du kan lära grunder, skapa fritt och få inblick i olika sätt att uttrycka dig.

Vi tycker att det är viktigt med bildning och kultur. Vi vill också att man skall ha möjlighet till kontakter med övriga deltagare på skolan, inte bara de som går i den egna gruppen. Därför ordnar vi regelbundet föreläsningar och annan undervisning där deltagare från skolans olika linjer blandas. Under våra valbara veckor har du möjlighet att fördjupa och bredda dina studier genom egna val.

Hellidens folkhögskola har en tydlig profil fri från alkohol och andra droger. Blåbandsrörelsen äger och driver Helliden. Det är en nykterhetsorganisation med en demokratisk, kristen, humanistisk grundsyn som verkar för ett bättre samhälle fritt från alkohol och narkotika.

Skolan har cirka 135 studerande och internatet har cirka 50 platser. Hellidens slott ligger cirka 2 km från Tidaholms centrum. Tidaholm har goda bussförbindelser med Skövde och Falköping.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutad kurs har du genomfört ditt projekt

Länk till kursen på skolans webbplats
http://helliden.se/utbildningar/fotoprojekt-distans/