Sommarkurs i screentryck, papper och bokbinderi

Hellidens folkhögskola


Ansök nu

En kurs där du kommer att få lära dig grunderna både i bokbinderi och screentrycksteknik, om papperets egenskaper och att arbeta med papper som material.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: 15 jun 2019

Lediga platser: Ja

Kostnader: Avgift: 2 575 kr för kursen, vilket avser förmiddagskaffe, lunch, kvällsmål, kvällsfika och visst material, önskas logi se information under Priser

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2019 - 9 aug 2019

Kontakt

Irene Klahr

Telefon: 0502-178 00
E-post:
exp@helliden.se

OBS!
Ansök senast 15 jun 2019

Kursen inleds med en genomgång av screentrycksteknik, där du får skapa egna mönster och trycka på papper. Andra delen av kursen handlar om bokbinderi och limning där du får göra dina egna skriv- och skissböcker och album i olika bokbinderitekniker. Du kommer att få lära dig grunderna i bokbinderi och screentrycksteknik, om papperets egenskaper och att arbeta med papper som material. En intensiv vecka med mycket roligt praktiskt arbete!
Tillgång till båda verkstäderna finns hela veckan, även på kvällstid.

Kursen passar dig som är nybörjare men även dig som har förkunskaper inom screentryck eller inom bokbinderi. Visst grundmaterial ingår i den avgift du betalar för kursen.

Kursledare är textilkonstnär Alexandra Nildén och Linda Gimle, handbokbindare från Djura Bok & Pappersverkstad.

Hellidens folkhögskola
Hellidens folkhögskola ger folkbildning i en kreativ och utvecklande miljö. Folkhögskolan har en tydlig profil fri från alkohol och andra droger. Blå Bandet, som äger och driver Helliden, är en nykterhetsorganisation som arbetar för ett tryggt samhälle fritt från alkohol och andra droger där alla människor har lika värde.
Hellidens slott ligger cirka 2 km från Tidaholms centrum i en härlig miljö med vidsträckt utsikt och skogen inpå knutarna.
Boendet på skolan är enkelt. Köket har gott renommé och det finns alla möjligheter att få god och bra specialkost om du behöver det.

Priser
Kursens avgift är en anmälningsavgift som också täcker kostnader för måltider (förmiddagsfika, lunch, kvällsmål, kvällsfika) samt visst gemensamt material.
Om du vill bo på skolan betalar du dessutom en logiavgift. Avgiften innefattar logi i enkel- eller dubbelrum samt frukost. Sänglinne och handdukar ingår. Övernattning sker i rum med enkel standard, med dusch och toalett i korridoren. Logikostnad: enkelrum 2 000 kr, dubbelrum 1 600 kr. Till Blåbandister ger vi 10% rabatt på alla kurspriser.

Alla avgifter betalas före kursstart. Om du lämnar återbud till kursen får du tillbaka de avgifter som betalats in, men kommer återbudet senare än 14 dagar före kursstart återbetalas allt utom 500 kr.

Visst gemensamt grundmaterial ingår i avgiften. Det material du behöver därutöver kan du köpa i skolans välsorterade butik.                                  

Anmälan och antagning
Anmälan till sommarkurserna måste göras skriftligt på särskild talong eller via e-post. Efter sista anmälningsdatum antas deltagare i mån av plats.

Till några kurser har vi fler sökande än platser. Om du har sökt en sådan kurs kan du få besked om att du inte kommit med i den första antagningen och att du placerats på reservlistan. Vi ger sedan besked så snart som möjligt om du tilldelas en reservplats.

Kursen genomförs om vi får 10 eller fler deltagare.

Information
Om du önskar mer information om Helliden och våra kurser kan du ringa vår expedition, telefonnummer 0502-178 00 eller gå in på vår hemsida.

Hellidens folkhögskola, 522 94 Tidaholm
www.helliden.se • 0502-178 00

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://helliden.se/utbildningar/sommarkurser-2019/