Berättande fotografi - distans

Profilkurs, Distanskurs Hellidens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  30 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

En kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande och lära dig mer om hur du berättar med bilder. Vi tar också upp vad som gör att en bild blir intressant och hur den känns.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 1 sep 2021 - 29 apr 2022

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Ingen kostnad

Kontakt: Bertil Lindgren

E-post:
bertil.lindgren@helliden.se

Vi börjar antagningen den 3 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast till 3 maj. Ansökningsperioden öppnar 15 februari.

Intresset för att fotografera och titta på fotografier har aldrig varit så stort som nu. Tekniken har blivit allt enklare att klara av, men för att skapa bilder som syns och sticker ut måste bilderna ha innehåll, berätta och beröra. Det är just det som är målet med denna distanskurs, att ge dig tillgång till kunskapen om hur du gör bilder som sticker ut och når fram.

Berättande fotografi är en spännande kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande, lära dig mer om hur du berättar med bilder och vad som gör att en bild blir intressant och syns och känns. Du kan arbeta dokumenterande eller med ett mer personligt berättande.

Hela kursen är på distans och ni håller hela tiden kontakt i vår chatt där även läraren finns närvarande. Det är viktigt att du är aktiv i chattar och samtal för att du ska nå ett bra resultat. Du får även olika uppgifter att redovisa och reflektera över. Alla deltagare ger respons på allas bilder vid redovisningar, responsen ges som textkommentarer till bilderna. De flesta föreläsningar är på video så du kan se dem flera gånger. God närvaro och genomförande av en uppgift krävs för att fortsätta kursen till nästa uppgift.

Kursen passar deltagare oavsett ålder och fotografisk utbildningsnivå, Kursens utformning möter dig där du befinner dig och ger dig stöd att utveckla ditt fotograferande.

Kursens mål

Målet med kursen är att ge dig möjlighet att utveckla ditt fotografiska bildberättande. Du kan också skaffa dig en bättre insikt i fotografiskt berättande och förbereda för högre studier.

Kursens syfte

Syftet med kursen är att öka din förmåga att berätta med fotografisk bild. Du får en ökad kunskap om kommunikationens grunder och hur man som fotograf fyller en bild med innehåll. Du kommer att utveckla ditt fotograferande och förmågan att formulera dig kring den. Kursen vill förbereda och ge förutsättningar för högre studier.

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och grundläggande kunskaper i bildbearbetning. Tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt krävs.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

● personligt brev

● arbetsprover

● ett personbevis för studier (från Skatteverket )

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Hellidens folkhögskola.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga minst fem arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet meriterande men inte nödvändig.

Har du frågor kan du mejla bertil.lindgren@helliden.se.

Så här gör du när du ansöker

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom det är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

Om Helliden

Hellidens folkhögskola har sina lokaler i och runt Hellidens Slott på sluttningen över Tidaholm. Folkhögskolan har i dag ca 185 deltagare som studerar på plats eller distans. Folkhögskolan startade i början av 1950-talet och ägs av Blåbandsrörelsen. Vi har en tydlig policy mot alkohol och droger som inte är tillåtna på skolan. Vi vill vara en modern folkhögskola med aktuellt kursutbud och en bra och trygg studiemiljö för alla. Dessutom är vi en fristad för de som haft en uppväxt skadad av droger, eller själva behöver undvika dessa.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://helliden.se/utbildningar/berattande-fotografi-distans/

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. Vi är en mötes- och växtplats för människor i utveckling i en kreativ och utvecklande miljö. All verksamhet på Helliden utgår från principen om alla människors lika rätt och värde. Helliden är en helt alkohol- och drogfri skola. Skolan har cirka 185 deltagare.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/