Fotoprojekt, distans

Ansökan stängd

Du har ett fotoprojekt, en bok, utställning eller ett större reportage. Den här kursen ger dig en mentor att samtala med. Du får också verktygen som hjälper dig att planera och genomföra ditt projekt.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år 30 veckor

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha goda kunskaper i fotografi, kunna fotografera och redigera dina bilder. Du ska ha en skiss över ditt projekt som du är beredd att tillsammans med din mentor utforma till ett färdigt projekt.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 1 sep 2021 - 29 apr 2022

Kontakt:
Bertil Lindgren

Telefon: 0705128002
E-post:
bertil.lindgren@helliden.se


Vi börjar antagningen den 3 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast den 3 maj.

Kursen är två terminer lång.  I kursen får du gott om tid att arbeta med dina foton. Du blir en del av ett kreativt sammanhang där du, din lärare och mentor samt övriga deltagare möts online i en hangout som alltid står öppen. Du har även egen tid att samtala om ditt projekt med din mentor.

Kursen börjar med några uppgifter genom vilka du med kortare egna projekt får lära dig olika metoder för att planera och genomföra dina projekt. De första projekten är mer styrda och blir sedan stegvis friare. Knappt halva kurstiden använder du sedan till ditt egna projekt. När det är dags för ditt större projekt kommer du att ha lärt dig om att genomföra fotoprojekt, mål, syfte, planering och metoder för editering. Mycket tid läggs på samtalet mellan kursdeltagare och mellan dig och din mentor.

Kursledare är Bertil Lindgren, fotograf och lärare med lång erfarenhet, som har genomfört många fotoprojekt och utställningar.

Antagningskrav

Du behöver goda kunskaper inom fotografering och bildbearbetning. Du ska kunna arbeta självständigt med dina bilder. Du behöver tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt. För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet meriterande men inte nödvändig.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

● personligt brev

● arbetsprover

● ett personbevis för studier (från Skatteverket )

 

Personligt brev

 

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Helliden. Du behöver inte redovisa ett eget projekt att arbeta med.

 Arbetsprover

När du söker ska du bifoga 5-6 arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

Har du frågor kan du mejla bertil.lindgren@helliden.se.

 

Så här gör du när du ansöker

 

Du klickar på länken ansök. Då kommer du till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till oss eller en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera.

 

Om Helliden

 

Hellidens folkhögskola har sina lokaler i och runt Hellidens Slott på sluttningen över Tidaholm. Folkhögskolan har i dag ca 185 deltagare som studerar på plats eller distans. Folkhögskolan startade i början av 1950-talet och ägs av Blåbandsrörelsen. Vi har en tydlig policy mot alkohol och droger som inte är tillåtna på skolan. Vi vill vara en modern folkhögskola med aktuellt kursutbud och en bra och trygg studiemiljö för alla. Dessutom är vi en fristad för de som haft en uppväxt skadad av droger, eller själva behöver undvika dessa.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://helliden.se/utbildningar/fotoprojekt-distans/