Hembygd - distans

Ansökan stängd

Kursen är för dig som vill släktforska eller forska om din hembygd. Kanske har du redan börjat men behöver stöd och hjälp. Eller så vill du bara ha uppmuntran att fortsätta där du befinner dig. Kursen ges på heltid, 100 procent, men det finns också möjlighet att läsa delar av kursen på halvtid, 50 procent.

 

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 frivilliga träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, max en A4

Kostnader: Inga kostnader

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 25 aug 2021 - 25 maj 2022

Kontakt:
Lars Bägerfeldt

Telefon:
E-post:
lars@skolahelliden.se


Fler kurser inom: Kultur , Arkitekturhistoria , Historia

Vi börjar antagningen den 3 maj och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast till 3 maj. Ansökningsperioden börjar den 15 februari.

Vår kurs Hembygd ges på distans. Du får arbeta med ditt eget projekt inom släkt- eller hembygdsforskning och lära dig mer om vilka möjligheter som finns samt hur man kan lösa problem som uppkommer. Samtidigt går vi igenom det svenska folkets historia, vilka källor som finns, hur texterna ska förstås och framför allt mycket läsövningar av gamla handskrifter.

Gruppsamtal utvecklar

Alla kan lägga ut sina egna sammanställda texter samt bilder av gamla handskrifter, så att de blir tillgängliga för alla andra i gruppen. Härigenom kan vi diskutera aktuella problem och möjligheter som deltagarnas projekt ställs inför. Detta för att få hjälp och tips för att komma vidare med sitt eget projekt.

Vi har lektioner varje vecka online, med varierat innehåll. Därtill kommer fria gruppmöten och diskussioner samt flera frivilliga närträffar på historiskt intressanta platser.

Antagningsvillkor

Tillgång till internet och viss vana att kommunicera digitalt är en förutsättning. Inga övriga förkunskapskrav. Dock behöver du skicka med ett personbevis för studier (från Skatteverket )

 När du klickar på ansök

Du kommer då till vår ansökningssida där du skapar en profil och sedan fyller i din ansökan och laddar upp bilagor. Har du tidigare ansökt digitalt till oss eller en annan folkhögskola använder du samma inloggning. Kontrollera dina uppgifter noga eftersom de är de vi använder när du får besked. När du gjort din ansökan och lämnat in den kan du återvända senare, logga in igen och komplettera och ändra.

För frågor om utbildningen, kontakta Lars Bägerfeldt

0730–87 98 76

lars@skolahelliden.se

Om Helliden
Hellidens folkhögskola har sina lokaler i och runt Hellidens Slott på sluttningen över Tidaholm. Folkhögskolan har i dag ca 185 deltagare som studerar på plats eller distans. Folkhögskolan startade i början av 1950-talet och ägs av Blåbandsrörelsen. Vi har en tydlig policy mot alkohol och droger som inte är tillåtna på skolan. Vi vill vara en modern folkhögskola med aktuellt kursutbud och en bra och trygg studiemiljö för alla. Dessutom är vi en fristad för de som haft en uppväxt skadad av droger, eller själva behöver undvika dessa.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.helliden.se