Hembygd - distans

Profilkurs, Distanskurs Hellidens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen är för dig som vill släktforska eller forska om din hembygd. Du får arbeta med ditt eget projekt inom släkt- eller hembygdsforskning. Dessutom ingår det svenska folkets historia.

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, max en A4

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2022 - 26 maj 2023

Träffar:
3 frivilliga träffar

Kostnader: Inga kostnader

Kontakt: Lars Bägerfeldt

E-post:
lars@skolahelliden.se

Alla kan lägga ut sina egna sammanställda texter och  bilder av gamla handskrifter. Då blir de blir tillgängliga för alla andra i gruppen. Därefter kan vi diskutera aktuella problem och möjligheter som deltagarnas projekt ställs inför. Detta för att få hjälp och tips för att komma vidare med sitt eget projekt.

Vi har lektioner med varierat innehåll varje vecka via nätet. Därtill kommer fria gruppmöten och diskussioner och flera frivilliga närträffar på historiskt intressanta platser.

Antagningsvillkor

Tillgång till nätet och viss vana att kommunicera via text och e-möte är en förutsättning. Inga övriga förkunskapskrav. Dock behöver du skicka med ett kortfattat personligt brev där du berättar vad du gjort hittills eller om du är nybörjare. 

Studietakt

Kursen kan läsas på heltid, 100 procent,  då är kurslängden ett år. Den kan också läsas på halvtid, 50 procent, då är kurslängden två år.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.helliden.se

Fler kurser inom: Kultur Arkitekturhistoria Historia

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. Vi är en mötes- och växtplats för människor i utveckling i en kreativ och utvecklande miljö. All verksamhet på Helliden utgår från principen om alla människors lika rätt och värde. Helliden är en helt alkohol- och drogfri skola. Skolan har cirka 185 deltagare.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/