Allmän kurs - foto och bildbehandling

Helsjön folkhögskola


Ansökan stängd
Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dig inom foto och bildbehandling samtidigt som du läser de skolämnen du behöver för att bli behörig till studier på högskola eller yrkeshögskola.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Beroende på din tidigare utbildning

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Intresserad.

Kostnader: Middag är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Anna Aspegren

Telefon: 0320 - 20 58 30
E-post:
anna.aspegren@helsjon.se

På Allmän kurs på Helsjöns folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörighet för studier på högskola. Du kan också läsa in de behörigheter du behöver för att gå en yrkesutbildning. Om du redan har ett slutbetyg från gymnasiet eller saknar enstaka behörigheter kan du gå vårt högskoleförberedande år. Det finns också möjlighet att läsa in särskilda behörigheter i vissa kurser.

Vi är en skola som erbjuder både utmaning och trygghet. Här kan du gå på djupet i studierna samtidigt som du får möjlighet att stärka din självkänsla. För dig som behöver hjälp med läsande och skrivande erbjuder vi extra tid och stöd. För dig som gillar en extra utmaning är vi glada att kunna erbjuda en bred kompetens på många områden.

Eftersom vi tycker att möten mellan människor är något av det finaste som finns arbetar vi mycket i grupp och ser till att skapa tillfällen där alla på skolan kan mötas. Vi arbetar ofta ämnesöverskridande eftersom vi tror att vi lär oss bäst när kunskap sätts in i ett sammanhang.

På Allmän kurs på Helsjöns folkhögskola utgår vi från dina förkunskaper och dina mål med studierna. Du får utveckla din förmåga att arbeta både i grupp och individuellt. Vi strävar efter att ge en varierad undervisning, för att stärka din självkänsla och ge dig trygghet i gruppen. Du för fördjupa dig i enskilda ämnen samtidigt som mycket tid läggs på olika teman där ämnena blandas med varandra.   

Fototillvalet
Vi arbetar med digital fotografering och bekantar oss med många olia genrer och tekniker inom fotokonsten.

Under två 80-minuterspass per vecka har du fotoundervisning med lärare. Då lär du dig att hantera en modern systemkamera så att slutartid, bländare med mera blir kreativa verktyg för dig i ditt fotograferande. Ett annat verktyg för dig är Photoshop, som vi också lär oss att behärska.

Exempel på sådant vi fördjupar oss i kan vara studiofotografering med belysningsteknik, landskapsfoto, porträtt, naturfoto, makrofotografering inklusive tekniker med så kallad "photo stacking". Du möter fotoprojekt där du arbetar med kreativ oskärpa såväl som frysta rörelser. I Photoshop lär vi oss att arbeta med justeringslager, filter och mycket mer.

De bilder vi skapar visar vi upp i olika utställningar på skolan.

Vi inspireras också av andra fotografers bilder och fotograferande, både via utställningar och filmer.

Som fotostuderande har du tillgång till skolans datorer, fotostudio och kan även låna skolans systemkameror om du inte har en egen.

Välkommen till oss! 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kunskaper motsvarande grundläggande behörighet för fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi vill också ge dig redskap och kunskaper som hjälper dig att påverka, inte bara din livssituation utan också det samhälle vi lever i.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://helsjon.se/utbildningar/allman-kurs/