Allmän kurs - högskoleförberedande år

Ansök nu

Allmän kurs - högskoleförberedande år

Helsjön folkhögskola


Ansök nu

Det här är en kurs för dig som behöver förbereda dig inför studier på högskola eller yrkeshögskola. Du har möjlighet att läsa in enstaka behörigheter.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 31 maj 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För dig som behöver enstaka behörigheter och har minst två års gymnasieutbildning eller ett års arbetslivserfarenhet samt ett års gymnasiestudier sedan tidigare.

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri men lunchen är obligatorisk för alla studerande på skolan. För kostnader avseende mat, boende, material och försäkring, se skolans webbsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 18 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Anna Aspegren

Telefon: 0320 - 20 58 30
E-post:
anna.aspegren@helsjon.se


Fler kurser inom: Samhälle , Allmän kurs , Gymnasienivå

OBS!
Ansök senast 31 maj 2021

På Allmän kurs på Helsjön folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörighet för studier på högskola. Du kan också läsa in de behörigheter du behöver för att gå en yrkesutbildning. Om du redan har ett slutbetyg från gymnasiet eller saknar enstaka behörigheter kan du gå vårt högskoleförberedande år. Det finns också möjlighet att läsa in särskilda behörigheter i vissa kurser.

Vi är en skola som erbjuder både utmaning och trygghet. Här kan du gå på djupet i studierna samtidigt som du får möjlighet att stärka din självkänsla. För dig som behöver hjälp med läsande och skrivande erbjuder vi extra studietid och stöd. För dig som gillar en extra utmaning har vi bred kompetens på många områden.

Eftersom vi tycker att möten mellan människor är något av det finaste som finns arbetar vi mycket i grupp och ser till att skapa tillfällen där alla på skolan kan mötas. Vi arbetar ofta ämnesöverskridande eftersom vi tror att vi lär oss bäst när kunskap sätts in i ett sammanhang.

Allmän kurs – högskoleförberedande år
Det högskoleförberedande året på Allmän kurs är ett år för dig som vill förbereda dig för vidare studier. Året kan läsas separat eller som en påbyggnad till årskurs 1 och/eller 2. För dig som behöver finns det möjlighet att läsa in en eller flera behörigheter under året.

En stor del av tiden arbetar vi i projektform. Det innebär att undervisningen ägnas åt ämnesövergripande temaarbeten. Arbetssätten är varierade och innefattar föreläsningar, litteraturstudier, fackuppsatser, muntlig presentation, faktasökning och källkritik, studiebesök mm. Du får arbeta med aktuella och spännande ämnen både på egen hand och i grupp. Vårt mål är att du ska få prova på de arbetssätt som är vanliga inom högre studier, så att du känner dig trygg med att påbörja en högre utbildning efter din tid hos oss. Utöver projektlektionerna läser du också några ämnen separat, till exempel Engelska och Matematik.

Profiler
Oavsett om du läser årskurs 1 och 2 eller det högskoleförberedande året kan du välja någon av våra profiler och/eller tillval: Foto och bildbehandling, japanska, konst, hållbarhet och friluftsliv samt psykologi.  Läs mer om detta här.

Välkommen till oss! 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kunskaper motsvarande grundläggande behörighet för fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi vill också ge dig redskap och kunskaper som hjälper dig att påverka, inte bara din livssituation utan också det samhälle vi lever i.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://helsjon.se/utbildningar/allman-kurs/